730 barnehageansatte fortsatt streikeklare

730 ansatte i private barnehager er streikeklare fra mandag morgen dersom meklingen ikke fører fram. Fristen går ut ved midnatt natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med i meklingen er arbeidsgiverorganisasjonen Private Barnehagers Landsforbund og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

– Partene på begge sider jobber aktivt, og sentralt står spørsmål om lønn og arbeidsforhold. Det er for tidlig å si om de kommer til enighet før fristen, sier meklingsmann Carl Petter Martinsen til NTB i en pause fredag kveld.

Innspurten i meklingen startet fredag formiddag, og fristen for å bli enige er midnatt natt til lørdag. Martinsen ser ikke bort fra at det kan bli mekling på overtid.

– Dette har ikke vært et tema, men er noe jeg vil foreslå hvis det er utsikter til at partene kan komme til enighet, sier Martinsen.

Arbeidstakerne krever den samme lønnsutviklingen som tilsvarende grupper i offentlig sektor, og at opparbeidede rettigheter ikke svekkes.

Utdanningsforbundet har varslet streik for 370 av sine medlemmer, Fagforbundet 300 og Delta 58 medlemmer.

Barnehager nesten over hele landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, vil bli berørt av en eventuell streik. Streiken vil gjelde fra lørdag 23. oktober, men siden de fleste barnehagene da er stengt, starter streiken mandag den 25. oktober.

Streikeuttaket i Fagforbundet vil ramme barnehager på Østlandet, i Vest-Agder og i Rogaland. Utdanningsforbundets uttak gjelder barnehager i Ullensaker, Oslo, Kristiansand, Time, Sandnes og Bodø, mens Deltas uttak berører barnehager i Oslo, Bodø, Sandnes og Lillehammer. (©NTB)