vava (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
vava (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Aylar: – Overgrepet førte til rusmisbruket

– Jeg brydde meg ikke om jeg var død eller levende, og hadde helt glemt at det var noen i Norge som var glad i meg.

– Jeg ble utsatt for overgrep av mannen hennes i USA. Dette var overgrepet som førte til at jeg begynte å ruse meg for å flykte fra virkeligheten. Jeg mistet meg selv, og har fortrengt veldig mye fra denne tiden, men jeg visste ikke lenger hvem jeg var og hvem jeg kunne stole på.

Dette sier Aylar Lie til Mag.

I intervjuet prater hun om sin biologiske mor, som er bosatt i USA.

– Jeg var ufrivillig i Iran i to år. Etter å ha rømt tilbake til Norge, tror jeg det jeg trengte aller mest var trygghet og stabilitet. Men jeg ble oppringt av min biologiske mor i USA, som jeg ikke hadde sett på mange, mange år, og ikke hadde et forhold til. Hun var veldig overbevisende om at jeg skulle komme og besøke henne i USA, sa Aylar i «Helt ærlig» i fjor.

Se mer i videoen øverst i saken

– Det jeg ikke visste, var at hun var rusmisbruker, fortsatte Lie.

artikkelen fortsetter under bildet

ayla (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)
ayla (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)

– En klisjé, men...

Til Mag sier Aylar at hun ikke brydde seg om hun var død eller levende da hun bodde i USA.

– Jeg hadde ingen ambisjoner, og hadde mer enn nok med å overleve fra dag til dag da jeg reket gatelangs i LAs gater. Jeg brydde meg ikke om jeg var død eller levende, og hadde helt glemt at det var noen i Norge som var glad i meg.

Aylar sier at hun jobber med å forandre imaget sitt.

– Jeg vet det høres ut som en klisjé, men jeg føler meg som en helt annen person i dag enn jeg var for bare noen år siden, sier Aylar Lie til Mag.

Forandrer image

I «Skal vi danse» ønsker Lie å vise frem sitt nye jeg, og hun satser ifølge bladet på å vise det norske folket at hun er mer enn skandaler og glamour.

– Innimellom har jeg selvsagt blitt såret av alt som har blitt sagt og skrevet, men på den andre siden vet jeg at jeg har bidratt til det selv. Jeg har bare meg selv å takke, sier Lie.

Og:

– Det er inntrykket jeg vil rette opp nå. Det er en av årsakene til at jeg er tilbake i rampelyset igjen, for å vise andre sider ved meg selv. jeg skal gå under jorden nå for å studere i mange år, og da er det fint å ikke bare bli husket for alt det gamle.