Vekter sonet bedrageridom på jobb

En Securitas-vekter ved Tromsø Lufthavn gikk på jobb mens han sonet for bedrageri, og gikk inn og ut av sikkerhetskontrollen med fotlenke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Securitas-medarbeideren var dømt for å urettmessig ha skaffet seg trygdeutbetalinger fra Nav, men fortsatte likevel i jobben ved Tromsø lufthavn, uten at den lokale Securitas-ledelsen grep inn, melder NRK.

– Alvorlig rutinesvikt

Lovbruddet skal ha skjedd mens vedkommende var ansatt i Securitas. Saken er et alvorlig brudd på de strenge sikkerhetsbestemmelsene ved norske lufthavner, der det blant annet er nødvendig med en utvidet politiattest som også må godkjennes av Luftfartstilsynet.

– Dette er en svært alvorlig rutinesvikt. Slike ting skal ikke skje, sier lufthavnsjef Hans Børre Joakimsen.

– Da vi fikk kjennskap til saken, ble Securitas-vakten umiddelbart fratatt adgangskortet og bortvist fra Tromsø lufthavn, sier lufthavnsjefen.

Gjennomgår rutiner

Nå kan saken få konsekvenser for Securitas-ledelsen i Tromsø.

– Det vil tiden vise, jeg vil ikke utelukke at det får konsekvenser, sier sikkerhetssjef Lars Lurvik i Securitas AS til NRK.

Securitas-vakten gikk inn og ut av sikkerhetskontrollen med fotlenke. Elektronisk fotlenke kan brukes på domfelte med dommer inntil fire måneder, eller de som har fire måneder igjen å sone før de kan løslates på prøve.

Securitas går nå gjennom alle sine rutiner for å undersøke om de interne varslings- og sikkerhetsrutinene i selskapet er gode nok.

Avdelingsdirektør Jørgen Ingebrigtsen i Luftfartstilsynet sier Securitas-vakten i Tromsø sonet en dom som ikke er forenlig med å jobbe som vekter ved en lufthavn. (©NTB)