Mistenkt bombemann i Kalmar pågrepet av politiet

Kalmar sentrum ble torsdag ettermiddag evakuert etter en mann hevdet at han bar en bombe på kroppen. Nå er han pågrepet av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ringte selv til politiet og hevdet at han var i besittelse av en bombe, melder Aftonbladet.

Et større politikorps rykket ut til Kalmar sentrum og evakuerte området.

En politiforhandler hadde en samtale med mannen. Kort tid senere valgte han å overgi seg til politiet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Truende adferd

– Mannen er i 30-årsalderen og hadde en pose i hånden. Han pratet i telefonen hele tiden, sier øyevitne Lina Olausson til Aftonbladet.

– Han beveger seg i området nå og vi har satt opp sperringer og forsøkt å få kontakt med ham. Selvsagt evakuerer vi folk herfra slik at ingen blir skadet, sa informasjonssjef Ulf Karlsson ved Kalmar-politiet til avisen.

Mannen var i kledd en svart boblejakke og en hettegenser som var trukket over hodet. Ifølge Karlsson skal han være en kjenning av politiet.

Nervøs stemning

Mannen stod utenfor gatekjøkkenet Max hvor Lina Olausson jobber.

– Det er en nervøs stemning her. Vi får ikke gå ut siden politiet har sperret av hele området. Nå sier politiet at vi skal holde oss unna vinduet, sa Olausson tidligere på ettermiddagen.

Fire politibiler og en bombebil har kommet til stedet. Lokale medier rapporterer at også elevene ved en nærliggende skole har fått beskjed om å holde seg innendørs og unna vinduene.