KNALLTALL FOR KJOS: Bjørn Kjos la torsdag frem Norwegians regnskap for tredje kvartal. (Foto: Sara Johannessen)
KNALLTALL FOR KJOS: Bjørn Kjos la torsdag frem Norwegians regnskap for tredje kvartal. (Foto: Sara Johannessen)

Norwegian-tall til himmels

Flyselskapet leverte beste kvartalsresultat noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwegian fikk et resultat før skatt på 733 millioner kroner i tredje kvartal i år, mot 520 millioner samme kvartal i fjor. Dette er selskapets beste kvartalsresultat noen gang.

Passasjerveksten i perioden er på 25 prosent. Selskapet fraktet vel 3,8 millioner passasjerer i tredje kvartal i år, 757.000 flere enn i tredje kvartal i fjor.

Påvirket av SAS-bot

Omsetningen i tredje kvartal var vel 2,8 milliarder kroner, en økning på 24,5 prosent. Kabinfaktoren, et mål på hvor fulle flyene er, var på 80 prosent, til tross for sterk kapasitetsvekst.

Kvartalsresultatet er også påvirket av at SAS nå har betalt boten på 175 millioner kroner for industrispionasjen mot Norwegian, opplyser selskapet.

- Vi er svært godt fornøyd med dette resultatet. Lavere kostnader er for oss nøkkelen til økt konkurransekraft. Innfasing av mange nye fly fremover vil få kostnadene ytterligere ned.

– Når 737-300 flåten er helt ute i 2012, vil vi ha en meget kostnadseffektiv og enhetlig flyflåte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos. (©NTB)