– Folk mest fornøyd i små kommuner

– Folk er mest fornøyd i små kommuner. Det er bare eliten som ivrer for kommunesammenslåing, sier Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsedirektør Bjørn Inge Larsen og direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet har sørget for å blåse liv i debatten om kommunesammenslåinger med sine utspill om at verken skoletilbudet eller helsetjenestene er gode nok i landets minste kommuner. De mener større kommuner vil styrke velferdstilbudet.

Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum reagerer på utspillet, skriver Klassekampen.

Vedum viser til en undersøkelse i regi av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) tidligere i år, der 12.000 nordmenn svarte på spørsmål om hvor fornøyd eller misfornøyd de var med de kommunale tjenestene i sin kommune.

Undersøkelsen viste at folk i kommuner med færre enn 5.000 innbyggere var mest fornøyd, mens innbyggerne i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim gir lavest score på områder som oppvekst, omsorg og eldreomsorg.

– Vi ser et mønster der toppbyråkrater ivrer for kommunesammenslåing, mens de som blir berørt synes det er bra slik det er. Utspillet fra de to direktørene nå er et godt eksempel på denne elitetenkningen, sier Vedum til avisen. (©NTB)