Troll B (Foto: Richardsen, Tor/AFP)
Troll B (Foto: Richardsen, Tor/AFP)

Troll B stengt på grunn av strømbrudd

Produksjonen på Troll B-plattformen i Nordsjøen ble stengt onsdag da strømmen gikk på oljeplattformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da heller ikke nødgeneratorene fungerte, ble 52 av de 86 om bord på plattformen evakuert. Det var ved 14-tiden onsdag at plattformen mistet strømmen fra gassgeneratorene som normalt gir plattformen kraft, skriver DN.no.

Fløyet til Troll C

Da heller ikke nødgeneratorene virket, hadde plattformen bare strøm fra nødbatterier, og det ble besluttet å flytte folk fra plattformen.

– Vi besluttet å flytte 52 av 86 personer på grunn av dette. 19 personer ble fløyet til Flesland som følge av ordinært mannskapsskifte, og 33 personer ble fløyet til Troll C, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil.

Andre gang på kort tid

Det gjenværende personellet på plattformen klarte å få i gang det ene nødaggregatet i løpet av ettermiddagen, men det er ennå usikkert når produksjonen kan starte opp igjen.

Det er andre gang på kort tid at Statoil har hatt problemer med strømforsyningen på sine plattformer. Det samme skjedde for under to uker siden på Heimdal-plattformen da 41 ansatte måtte tilbringe to dager på plattformen uten lys og varme. (©NTB)