Kari Jaquesson fikk heftige blodutredelser rundt øynene, og måtte ligge med isbiter på øynene resten av kvelden etter å ha hengt oppned på Fangene på Fortet.
Kari Jaquesson fikk heftige blodutredelser rundt øynene, og måtte ligge med isbiter på øynene resten av kvelden etter å ha hengt oppned på Fangene på Fortet.

Jaquesson beklager: – Jeg har dyp respekt for arbeidet til Fedon

Kari Jaquesson og Fedon Lindberg fortsetter fedme-krangelen.

I går raste Fedon Lindberg mot Kari Jaquessons kronikk i VG. Nå beklager Jaquesson hvis Lindberg føler seg såret.

Vi er på samme lag, Fedon

– Jeg beklager at Fedon Lindberg har blitt såret av min kronikk i VG. Det er absolutt ikke ment som noen spesifikk kritikk av Fedon Lindberg, det var svar på hans kronikk i VG den 16/10. Jeg, og jeg regner med de fleste i Norge, anser Fedon Lindberg som en dyktig, seriøs og dedikert lege og forfatter. Jeg har dyp respekt for arbeidet hans og debattene han har reist, skriver Kari Jaquesson i en epost til God kveld Norge.

Personlig angrep

Fedon Lindberg mente i går at Jaquessons innlegg i VG var et personlig angrep på han- og den praksisen han har drevet i årevis.

– Jeg kom ikke på noe tidspunkt med et personlig angrep på Kari Jaquesson som jeg har hatt sansen for tidligere. Derimot kommer Kari Jaquesson med et overraskende og trist svar i VG. Hun velger å gå til personlig angrep på meg og anklager meg for å kun være interessert i penger, det synes jeg er utidig og trist for hennes del, sa Fedon.

Kari forklarer

Debatten rundt Jaquessons påstander om fedme er en sykdom eller ikke har rast den siste uken.

– Jeg skrev i min kronikk i VG at de medisinske og farmasøytiske miljøene har stor interesse i at fedme defineres som en sykdom fordi man ikke kan foreskrive medisiner eller behandling uten en diagnose å feste den til. Dette står jeg ved, men det er jo ikke Fedon Lindberg som har ansvaret for det, sierJaquesson.

– Jeg har ikke påstått at kun 1-2% av deltagerne i Fedon LIndbergs opplegg har gått ned i vekt, jeg regner med at de fleste går ned og mange går sikkert ned veldig mye. Det jeg skrev var at jeg ville tippe at 1-2% klarte å holde vekten etter 2 år. Dette regnes nemlig som en suksess selv i kliniske opplegg der deltagerne følges veldig tett. Om det er vesentlig høyere suksessrate i et opplegg vil det nærmest være en sensasjon.

Har hjertet med i jobben

– Vi er på samme lag, Fedon og jeg. Vi har begge hjertet med i vår jobb. Å leve av noe man elsker er et privilegium vi begge nyter og det er det intet galt med. Det var det prinsipielle ved å sykdomsdefinere fedme jeg reagerte på i kronikken, sier Jaquesson.