Nortura vil satse på tre kyllingslakterier

Nortura vil samle kyllingproduksjonen i tre slakterier i Sør-Norge. Det betyr slutten for to av dagens slakterier. 400 arbeidsplasser blir berørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skal ha en strategisk, robust og konkurransedyktig struktur for de neste 20-30 åra. Da må vi ha sterke bruhoder der kyllingproduksjonen er størst, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i Nortura. På lang sikt regner selskapet med å spare 100 millioner kroner.

Virksomheten på Elverum planlegges avviklet innen november neste år, mens produksjonen deles mellom et nytt slakteri på Fosen og Rakkestad. En eventuell overføring til Rakkestad blir bare midlertidig, for dette anlegget ligger også tynt an. Bare to mil unna ligger Nortura Hærland, som selskapet ønsker å utvikle til et integrert anlegg med slakteri, fabrikk og foredling.

På Fosen vil selskapet bygge kyllingslakteri i sine egne gamle fabrikklokaler på Rissa. Utbyggingen har en kostnadsramme på 80 millioner kroner. Slakteriet skal etter planen være klar i november neste år, samtidig med avviklingen på Elverum.

Slakteriet på Hå i Rogaland blir ikke berørt av omstruktureringen

Tidligere i år skrev Nationen at 400 arbeidsplasser blir berørt dersom styret går inn for å legge ned på Elverum og Rakkestad. Saken skal behandles i styremøte 1. desember. (©NTB)