BLOGGPRINSESSE : Tone Damli Aaberges blogg er en av norges ti mest populære.  Den siste tiden har hun solgt t skjorter med bilde av seg selv på bloggen, ulovlig mente Forbrukerombudet. (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)
BLOGGPRINSESSE : Tone Damli Aaberges blogg er en av norges ti mest populære. Den siste tiden har hun solgt t skjorter med bilde av seg selv på bloggen, ulovlig mente Forbrukerombudet. (Foto: Ragnar Singsaas, © ps)

Tone Damli Aaberges ulovlige blogginnlegg

Måtte fjerne blogginnlegg om t-skjorter.

I tre dager reklamerte Tone Damli Aaberge for en t-skjorte konkurranse på bloggen sin. Forbrukerombudet mente at dette var ulovlig, skriver VG.

T-skjorte

Konkurransen Tone inviterte til, forutsatte at man kjøpte en t-skjorte med bilde av henne på, prisen var 270 kroner pluss fraktillegg på 95 kroner. Deretter skulle man sende inn et bilde hvor man viste frem seg selv iført en slik Tone t-skjorte.

– Ta bilde av dere selv med denne flotte t-skjorten av meg! Jeg kommer til å legge ut bildene på bloggen min. Lykke til, smilte Tone i en videosnutt hun hadde publisert på bloggen sin.

Økonomiske konsekvenser

Forbrukerombudet har reagert kraftig på dette blogginnlegget fra Tone Damli Aaberge.

– Dette er ikke en markedsføringsmetode man kan bruke, det vil rammes av markedsføringsloven. I ytterste konsekvens kan hun risikere økonomiske konsekvenser, forklarer Bente Øverli i Forbrukerombudet til VG.

Tabbe

Mange andre har også politikere har reagert kraftig på Tones blogginnlegg.

– Tone er et forbilde for veldig mange barn. Dette bidrar helt klart til et kjøpepress. Hun er stort sett et positivt forbilde, men her har hun gjort en tabbe, sier nyvalgt leder i AUF, Eskil Pedersen til VG.

Gode hensikter

David Eriksen som er Tones manager ante ikke noe om dette blogginlegget da VG gjorde han oppmerksom på dette.

– Vi har bare hatt gode hensikter med dette. Hensikten har ikke vært å selge t-skjorter men å sysselsette fansen litt og skape bevegelse på bloggen. Er dette noe vi ikke har lov til å gjøre, tar vi det selvsagt bort med engang, sier Eriksen til VG.

Tre minutter etter denne samtalen ble innlegget fjernet , skriver VG.