Sri Lanka: - LTTE reorganiseres fra Norge

To ledere fra Den tamilske separatistbevegelsen (LTTE) som holder til i Norge og USA, forsøker å blåse nytt liv i bevegelsen som tapte borgerkrigen på Sri Lanka i fjor, sa den srilankiske statsministeren tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Disse to personene prøver å organisere LTTE-etterretning og bevæpnet mannskap for å gi nytt liv til bevegelsen og gjenopplive kampanjen for en separat stat på Sri Lanka.

Statsminister D.M. Jayaratnes uttalelse kom under en debatt om å utvide unntakstilstanden som gir politiet og militæret sterkere makt. Unntakslovene gir sikkerhetsstyrkene mulighet til å arrestere og anholde mistenkte i lange perioder uten rettssak.

Jayaratne fortalte medlemmer av nasjonalforsamlingen at to opprørsledere som oppholder seg i Norge og USA, arbeider med å reorganiserer LTTE. Colombo sier bevegelsen ble bekjempet i mai i fjor etter en massiv militæroffensiv.

Sri Lanka har foreløpig ikke bukket for internasjonalt krav om å oppheve unntakstilstanden, og hevder som motargument, nettopp at opprørsbevegelsen prøver å samle seg på nytt.

Opposisjonen beskylder regjeringen for å misbruke unntakslovene for å undertrykke det politiske mindretallet. Dette benekter myndighetene. (©NTB)