Arne Treholt frykter saken blir dratt unødvendig ut i tid. Nå blir forkalringene til POT etterforskere utsatt.  (Foto: TV 2)
Arne Treholt frykter saken blir dratt unødvendig ut i tid. Nå blir forkalringene til POT etterforskere utsatt. (Foto: TV 2)

PST: – Finner ikke videoopptak fra Treholts leilighet

Arne Treholts leilighet ble overvåket i halvannet år. Nå sier PST at de verken har lyd- eller videobånd fra overvåkningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har gjennomgått vårt arkiv med materialet i saken. Vi kan ikke se at vi har lyd- eller bildeopptak av videoovervåking av Treholts leilighet. Vi har heller ikke funnet utskrifter som kan knyttes til slike opptak, skriver PST-sjef Janne Kristiansen i et brev som ble sendt til Gjenopptakelseskommisjonen mandag, ifølge VG Nett.

Treholt er sjokkert

Arne Treholt sier til VG Nett at han er sjokkert over opplysningene. Hans advokat Harald Stabell vil kreve svar på hvordan opptakene kunne forsvinne.

– Slik jeg leser dette så er opptakene destruert. Spørsmålet nå er når dette ble gjort, hvem som besluttet at opptakene skulle ødelegges, og hvorfor, sier han.

Ville se tapene

I september ble overvåkningen av Treholts leilighet bekreftet av Ketil Lund, lederen av Lund-kommisjonen.

Leiligheten til Arne Treholt og kona Kari Storækre skal ha blitt videoovervåket døgnkontinuerlig i halvannet år av Politiets overvåkingstjeneste (POT). Arne Treholt var glad for avsløringen.

Treholt mener materialet kunne blitt brukt i hans favør, og ville ha videobevisene utlevert:

– Det er snakk om viktig bevismateriale, og det er vesentlig at vi nå unngår mistanke om bevisforspillelse, sa Treholt til TV 2.