KRANGEL: Kari Jaquesson og Fedon Lindberg
KRANGEL: Kari Jaquesson og Fedon Lindberg

Fedon Lindberg: – Overraskende, trist, utidig og usaklig av Jaquesson

Fedme-krangelen fortsetter mellom slanke-ekspertene

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kari Jaquesson , som er kjent fra blant annet TV 2-programmet «God morgen Norge» har fått mye kritikk etter at hun gikk ut og hevdet at fedme ikke er en sykdom.

Fedon slår tilbake

I dagens VG går Jaquesson til angrep på Fedon Lindberg, som i årevis har behandlet overvektige mennesker ved sine klinikker. Nå slår Lindberg tilbake.

– Jeg skrev først en kronikk som jeg mener var en saklig og faglig argumentasjon på min uenighet i det hun hevder i debatten om fedme er en sykdom eller ikke, sier Lindberg til God kveld Norge.

Det ER en sykdom

– Alle fagfolk som jobber med dette feltet vet at fedme, og da snakker jeg ikke om 2-3 kilo for mye, svært ofte skyldes kompliserte medisinske og arvelig belastede forhold i kombinasjon med uheldig livsstil. Det ER en sykdom. Mange har en livsstil som ikke passer til den genetiske disposisjonen de har, det gjelder ikke bare fedme, men diabetes, hjertesykdom og kreft, forklarer Lindberg .

Personlig angrep av Jaquesson

– Jeg kom ikke på noe tidspunkt med et personlig angrep på Kari Jaquesson som jeg har hatt sansen for tidligere. Derimot kommer Kari Jaquesson med et overraskende og trist svar i VG i dag. Hun velger å gå til personlig angrep på meg og anklager meg for å kun være interessert i penger, det synes jeg er utidig og trist for hennes del, mener Fedon.

Fullstendig feil

– I tillegg hevder hun at kun 1-2 prosent av våre kunder lykkes med å gå ned i vekt, noe som er fullstendig feil og som hun ikke kan vite noe om.

Jeg opplever at hun kommer med svært usaklig kritikk, ikke minst når det gjelder å tjene penger- tjener ikke fastleger penger på det de gjør? Har hun selv ikke tjent penger på å vise seg fram på tv, skrive bøker, gi ut treningsvideoer og fronte det hun driver med?

Ikke galt i å tjene penger

– Alle har en jobb og det er ikke noe galt i å tjene penger på det man gjør, så lenge det er lovlig og hjelper samfunnet, alt er ikke farget av et ønske om å bare tjene penger, sier Dr. Fedon Lindberg som for tiden befinner seg i utlandet.