therese cleve (Foto: TV 2)
therese cleve (Foto: TV 2)

Therese Cleve: – Vi er jo litt stive vi nordmenn

Therese lærer deg å danse rumba. Da er det viktig med balanse

– Rumba er en vakker og sensuell dans. For å få til det må man beherske å bruke musikken og fullføre bevegelsene helt ut. Da er det viktig med kroppsbevissthet.

Se Therese og Finken, fra «Skal vi danse 2007», danse Rumba her!

465379

Danceworkout

– Jeg har møtt så mange som har lyst til å lære å danse men som ikke får med seg en partner. Jeg vet hvor god trening det er fra før også, sier Therese Cleve.

Jeg har brutt trinnene helt ned og bygget de opp igjen, for å kjenne etter hva det er jeg faktisk gjør. Slik kan jeg formilde enkle små teknikker som man kan jobbe med, som gjør at man blir god til å danse på kort tid. Det er det man ser i «Skal vi danse».

Og ikke minst, så får man en god treningseffekt, sier Therese

Rumba som trening

– Det med kroppsbevissthet, vite hvilke deler av kroppen vi kan bevege på, er viktig, for vi er jo litt stive vi nordmenn. Holdningen er også viktig, strak fin holdning. Og ikke minst, i Rumba er det viktig med balanse, for rumba er så rolig.

– Ballroomdans består av ti danser, så det er en variert treningsform, fordi man har så forskjellige ting man må beherske.

Her kan du lære rumba med Therese Cleve

465378

Her kan du trene med Therese

– Jeg har gruppetrening på forskjellige senteret, forteller Therese. Folk synes det er gøy å danse.

Les mer om Thereses trening her!

Hvor mye kan man lære på en time?

– Man lærer en del grunnlegende trinn. Men jeg er veldig opptatt av hva man gjør på hvert enkelt trinn, sier Therese. Folk får en mestringsfølelse fordui de får til noen av de få teknikkene jeg lærer dem, sier hun.