Anne Aasheim blir Norges mektigste kulturtopp når hun 1. januar 2011 tiltrer i stillingen som direktør i Norsk Kulturråd.  (Foto: God morgen Norge)
Anne Aasheim blir Norges mektigste kulturtopp når hun 1. januar 2011 tiltrer i stillingen som direktør i Norsk Kulturråd. (Foto: God morgen Norge)

Hun blir Norges mektigste kulturtopp

Tidligere Dagbladet-redaktør Anne Aasheim er blitt utnevnt til ny direktør i Norsk Kulturråd. Ansetteslesprosessen kritiseres.

I Klassekampen tirsdag 19. oktober kritiseres Kulturdepartementet for ansettelsesprosessen av Kulturrådets nye direktør, Anne Aasheim. Aasheim sto ikke på søkerlista. Norsk Presseforbund mener at Kulturdepartementet har utvist for dårlig forståelse for åpenhet i forvaltningen, skriver Klassekampen.

Uklarhet og diskusjoner

– Jeg søkte ikke på jobben når den ble utlyst i sommer, sier tidligere redaktør i Dagbladet, Anne Aasheim til God morgen Norge.

Aasheim syntes det var mye uklarheter rundt rollen til Kulturrådet. De mange diskusjonene om makt og ansvar ble fulgt nøye av Aashim.

Søkte- og fikk jobb på to dager

For en måned siden ble Aasheim kontaktet av et hodejegerfirma.

– Jeg ville se hva statsbudsjettet sa om jobben. Der fikk jeg noen avklaringer. Så søkte jeg på torsdag, forteller Aasheim, som legger til at hun ikke har bedt om at hennes navn skal være untatt offentligheten.

Gammeldags sjefsjobb

På fredag 15. oktober fikk Anne Aasheim jobben som direktør i Norsk Kulturråd, og blir nå en av Norges mektigste kulturtopper.

– Jeg ser på det mer som en gammeldags sjefsjobb, enn en maktjobb, sier hun.

Levde langsomt

Etter at Aasheim sluttet i Dagbladet i januar i år, har hun levd langsomt.

– Å gå i kjeledress og joggebukse en stund har gjort godt, forteller Aasheim, som 1. januar legger joggebuksen i skuffen og inntar direktørkontoret i Norsk Kulturråd.