Ansikt

Ansikt

ce_sminke
ce_sminke
– Det er skammelig hvor dårlig kosmetikkbransjen er for farget hud, mener Jan Thomas.

– Det er viktig å prøve seg frem sånn at man finner den perfekte nyansen. Ellers ser farget hud ofte grå ut.

Velg merker som har farger som spenner over hele spekteret, som MAC, eller se etter spesialmakeup for farget hud, som for eksempel Imans linje. Det er ofte lettere å finne dette i utlandet, så pass på å hamstre hvis du er i for eksempel USA.

Spør om hjelp for å finne fram til riktig nyanse for undertonen i huden din.

Pass også på at huden får masse fuktighet før du legger makeupen, for å unngå et kakete, tørt uttrykk.

Makeup-krem: MAC er et av de få merkene som føres i Norge som har bra makeup for mørk hud, mener Jan Thomas. Her har han brukt MAC Studio Tech i farge N35. Du finner MAC på Glasmagasinet og Oslo City i Oslo.

Rouge: Ansiktets konturer ble markert med et solpudder. Deretter fikk hun beigerosa kremrouge på toppen av kinnbena («eplet»).

Bryn: Marker øyenbrynene med en svart øyenbrynsblyant.

Øyenskygger: Legg en lysebrun skygge over hele lokket, for eksempel MACs Bamboo eller Max Factor Earth Spirits i farge 102 Almond. Deretter legger du en lysere brunrosa øyenskygge med skimmer inn mot neseroten og over lokket. Prøv for eksempel MACs Gleam eller Motif.

Eyeliner: Legg en svart flytende liner over hele øyet. Gå deretter over lineren med øyenskyggen med liten pensel, for at lineren skal feste seg og sitte bedre.

Mascara: Bruk to lag med mascara.

Lepper: – Cecilia har naturlig lipliner, så hun trenger bare en helt lyserosa, skimrende gloss. Prøv Max Factor Vibrant Curve Effect i 05 Bubbly.