HEDRES: De russiske spionene som tidligere i år ble utvist fra USA skal nå hedres i Kreml. (Foto: Elizabeth Williams/Ap)
HEDRES: De russiske spionene som tidligere i år ble utvist fra USA skal nå hedres i Kreml. (Foto: Elizabeth Williams/Ap)

Russland hedrer hjemsendte spioner

De ti russiske spionene som ble avslørt og utvist fra USA i sommer, har blitt hedret av president Dmitrij Medvedev, opplyser Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ti ble hedret sammen med flere andre russere som jobber for den russiske etterretningstjenesten SVR, en av etterfølgerne til KGB, i en seremoni i Kreml mandag, opplyser en talskvinne for Kreml ifølge russiske medier.

Det er ikke offentliggjort bilder eller video fra seremonien, som ble holdt samme dag som president Medvedev også mottok akkreditivene til flere nye utenlandske ambassadører til Russland.

Det var som tatt ut av en film da saken om de ti russiske spionene i USA ble kjent. Flere av dem hadde bodd mange år i landet, deriblant Anna Chapman. De ti ble i juli utvist fra USA og sendt tilbake til Russland i en spionutveksling man knapt har sett maken til siden den kalde krigen.

Statsminister Vladimir Putin, som selv jobbet for KGB i Øst-Tyskland, har sagt at han har møtt spionene og til og med sunget patriotiske sanger sammen med dem. (©NTB)