Fotballbråk
Fotballbråk

TV 2-sjef raser etter kommentatortabbe

Bohinen og Alsaker trodde mikrofonen var avslått.

Før søndagens fotballkamp mellom Hønefoss og Rosenborg, førte TV 2-kommentatorene Øyvind Alsaker og Lars Bohinen det de trodde var en privat samtale. I samtalen raljerer de mot enkelte av spillerne på de to lagene, uten å vite at mikrofonen er påslått.

Aftenposten gjengir i dag samtalen kommentatorene hadde før kampstart.

Nå raser TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalsen mot avisen, som han mener har gjengitt upublisert materiale.

Privat samtale

Taalsen mener samtalen de to i mellom er ufarlig, og at det er helt naturlig at kommentatorer prater seg litt varm før kampen starter. At samtalen gjengis i Aftenposten, mener han er latterlig.

– Dette er upublisert materiale de har brukt for å lage en sak her. Det er oppsiktsvekkende. Dette er en privat samtale som de gjengir. Helt håpløst!, sier han før han kommer med et eksempel:

– Hvis jeg har en kladd til en artikkel på pulten min, da kan ikke hvem som helst ta denne og offentliggjøre den, sier han til «God Kveld Norge».

Nyhetsleder i Aftenpostens sportsdel, Brynjar Fredheim, mener Taalesen tar feil.

– Dette er publisert materiale. Altibox sine kunder hørte denne samtalen i går, og da er det publisert. Taalesen må gjerne mene dette, men her er jeg ikke enig, sier han til «God Kveld Norge».

– Reminder

Taalsen er likevel ikke fornøyd med at kommentatorene ikke sjekker om mikrofonen er avslått før de fører private samtaler.

– Dette er en reminder for oss alle. Det hjelper tydeligvis ikke å minne folk på dette, for det skjer gjentatte ganger. Det gjelder og passe seg. Heldigvis var ikke denne samtalen så farlig.

Jeg tror Harald Bredeli fikk mer tyn i sin tid, sier Taalesen, og sikter til episoden hvor Harald Bredeli uttalte seg om Gro Hammerseng mens han trodde mikrofonen var avslått.