Fare for barnehagestreik mandag

Hvis ikke meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund og flere arbeidstakerorganisasjoner fører fram, er det fare for streik i private barnehager neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag starter meklingen for ansatte i private barnehager organisert i Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta og arbeidsgiverorganisasjonen Private Barnehagers Landsforbund. Hvis ikke riksmeklingsmannen klarer å finne en løsning innen natt til lørdag, blir det streik fra mandag 25. oktober.

Fagforbundet har varslet streikeuttak for vel 300 medlemmer i 68 virksomheter i østlandsområdet, Vest-Agder og Rogaland, mens Delta har tatt ut 58 medlemmer i private barnehager i Oslo, Bodø, Sandnes og Lillehammer. Utdanningsforbundet har varslet plassfratredelse for 370 av sine medlemmer som arbeider i barnehager tilsluttet Private Barnehagers Landsforbund. Uttakene skjer i Ullensaker, Oslo, Kristiansand, Time, Sandnes og Bodø.

I tarifforhandlingene har de ansatte i private barnehager krevd den samme lønnsutviklingen som tilsvarende grupper i offentlig sektor, og at opparbeidede rettigheter ikke skal svekkes. (©NTB)