Jan Thomas
Jan Thomas

Jan Thomas risikerer fengsel

Kan bli innkalt til avhør for gjentatt bilkjøring uten førerkort.

I forrige uke skrev Her og Nå at Jan Thomas kjører bil uten gyldig førerkort i TV-serien «Happy Day» på TV 2, og bryter norsk lov.

I kveldens program gjør han det igjen.

Nå kan kjendisstylisten bli innkalt til avhør hos politiet for lovbruddene.

Avhør

Politifullmektig i påtale og trafikkavsnittet, Eindride Kjørri forteller at slike lovbrudd normalt sett blir forfulgt.

– Jeg ønsker ikke å svare på denne konkret saken , men det kan naturligvis være aktuelt å sette i gang en etterforskning, og innkalle vedkommende inn til avhør, sier han.

Skulle noen derimot velge å anmelde Jan Thomas for disse lovbruddene, er politiet pålagte å ta affære.

– Kommer det en anmeldelse på en konkret sak er vi pålagt til å etterforske den, og eventuelt innkalle vedkommende til avhør, sier Kjørri til «God Kveld Norge».

Jan Thomas risikerer nå forenklet forelegg på 8000 kroner, eller fengsel på inntil 16 dager for kjøring uten gyldig førerkort. Hvor straffen skjerpes ved gjentakelse.

Jan Thomas er programleder i
  Happy Day. (Foto: TV 2)
Jan Thomas er programleder i Happy Day. (Foto: TV 2)

Kan ikke redigeres bort

Presseansvarlig for «Happy Day», Kari Austefjord sier til «God Kveld Norge» at de ikke vil fjerne delen av kveldens program hvor Jan Thomas igjen bryter loven.

– Vi visste ikke at Jan Thomas ikke hadde gyldig førerkort. Programmet som vises i kveld er spilt inn for en stund siden, og vi har ikke mulighet eller ressurser til å forandre på dette. Hele første sesong av «Happy Day» er allerede ferdiginnspilt, sier hun.

Dårlig forbilde

Til Dagbladet sa presseansvarlig Anne Martha Leidland, at seerne ikke får se Jan Thomas kjøre bil på TV 2 igjen før han har sertifikatet i orden. Dette bunner på en feilsitering, ifølge hennes kollega Kari Austefjord.

– Det vi har sagt og gjerne sier igjen, er at vi ikke kommer til å gjøre opptak med Jan Thomas bak rattet før han har papirene i orden, sier hun.

Likevel har ikke politet mye til overs for at TV 2 viser lovbrudd i «Happy Day» to uker på rad.

– Jeg synes at etisk sett så bør man tenke over hvilke signaler man her sender ut. Det dør 200 mennesker i trafikken hvert år, og langt flere blir alvorlig skadd. Det er viktig at fokuset på trafikksikkerhet opprettholdes, sier politifullmektig Eindride Kjørri.

Noe Austefjord er helt enig i.

– Vi har tidligere beklaget dette, og gjør det gjerne igjen. Hadde vi visst om dette på forhånd hadde vi selvfølgelig gjort det på en annen måte, sier hun.