ALLE EVAKUERT: Alle de som jobber i kontorbygget ble evakuert etter at to personer ble funnet bevisstløse. (Foto: Ronny Oksvold)
ALLE EVAKUERT: Alle de som jobber i kontorbygget ble evakuert etter at to personer ble funnet bevisstløse. (Foto: Ronny Oksvold)

To funnet bevisstløse i kontorbygg i Oslo

Rundt 150 personer ble mandag formiddag evakuert fra et bygg i Harbitzalleen i Oslo etter at to personer ble funnet bevisstløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannalarmen ble utløst klokken 10.18 mandag formiddag.

To lå bevisstløse i gangen

– Da brannvesenet kom til stedet lå to personer bevisstløse i gangen. Begge er kommet til bevissthet igjen, opplyser operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Kontorbygget med rundt 150 personer i ble evakuert. Det er uklart hva som har skjedd, og brannvesenet har gjort omfattende gassmålinger på stedet.

Følt ubehag

Administrerende direktør Trond Klaveness sier til TV 2 at flere av de som jobber i bygget har følt seg uvel.

Det foretas nå en full sjekk av ventilasjonsanlegget, og det er gitt beskjed til alle som jobber i bygningen at de kan få gå hjem dersom de føler seg dårlige.

– Vi har foreløpig ikke påvist gass, og vi leter gjennom bygget for å være sikre på at det ikke finnes flere bevisstløse, sier vaktkommandør Erik Grydeland i brannvesenet i Oslo til TV 2.

Rundt klokken 11.15 informerte politiet at de kontoransatte kunne vende tilbake.

Ikke gjort gassfunn

– Brannvesenet har søkt gjennom bygget med tanke på lekkasjer uten å funnet noe. Det er heller ikke kommet utslag på andre målinger, sier operasjonsleder Børve.

– Så de som jobber der kan vende tilbake på jobb?

– Ja, de blir sluppet inn igjen nå, sier Børve.

En av de to som ble funnet bevisstløs er sendt til legevakten.