VELHOLDEN STORTINGSMANN: Nikolai Astrup (H). (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
VELHOLDEN STORTINGSMANN: Nikolai Astrup (H). (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

SKATTELISTENE:
Han er Stortingets rikeste – men tjente ingenting i fjor

Nikolai Astrup (32) er god for over 193 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen andre på Stortinget er i nærheten av en bankbok som Høyre-mannen Nikolai Astrup . Med 193,8 millioner i formue er den unge politikeren Stortingets soleklart rikeste.

Les også: Dette tjente partilederne

På inntektssiden står Astrup imidlertid oppført med 0 kroner.

Søk i TV 2s skattelistesøk her

Rike politikere

Partikollega Svein Arne Flåtten (66), som er partiets næringspolitiske talsmann, sitter også fint i det med 25,6 millioner i formue.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er den rikeste i regjeringen med 39,3 millioner i formue. Han hoppet fra elleve millioner i formue i 2008 til 39,3 millioner i 2009.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er en god nummer to med 19,6 millioner i formue.

Millioninntekt

På inntektssiden er flere på Stortinget og i regjeringen som har millioninntekt. Partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Liv Signe Navarsete (Sp) har over en million i inntekt.

Les også: Her er Norges rikeste under 25 år

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre , finansminister Sigbjørn Johnsen , justisminister Knut Storberget , fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen og forsvarminister Grete Faremo har millioninntekt.

Journalistene som skrev denne artikkelen hadde i fjor 253.532 og 333.555 kroner og betalte henholdsvis 80.569 kroner og 127.798 i skatt