Bevar Hardanger master Eikedalen (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Bevar Hardanger master Eikedalen (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Statnett utsetter byggestart

Demonstranter klarte å forsinke Statnett såpass mye at arbeidet med kraftlinjene i Hardanger ikke starter mandag likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 09.30 mandag formiddag kom prosjektleder i Statnett, Steinar Bygdås, med beskjeden til oppmøtte demonstranter og presse. Det blir likevel ikke byggestart av de omstridte kraftlinjene mandag.

Sperret av anleggscontainere

Rundt klokken 06 mandag morgen kom rundt 25-30 aksjonister fra Bevar Hardanger til Eikedalen i Kvamskogen. De sperret blant annet av inngangene til Statnetts anleggscontainere på stedet.

Les også: Demonstranter har slått opp leir i Hardanger

En gjeng aksjonister hadde også tatt oppstilling ved en bro i Furedalen. Målet var å hindre arbeidere å ta seg fram.

Det var uklart hvordan Statnett ville forholde seg til demonstrantene, men tidlig i formiddag ble det altså klart. Den planlagte byggestarten mandag utsettes.

Ikke hensiktsmessig å starte sent

Bygdås i Statnett forteller til TV 2 Nyhetene at det er lite hensiktsmessig å starte arbeidet såpass sent på dag, og at det vil være like greit å vente til tirsdag.

Les også: Flere sier ja til kraftmaster i Hardanger

I tillegg er været dårlig, og en del av arbeidet forutsetter bruk av helikopter – noe som ville vært vanskelig i løpet av mandagen.

Aksjonsgruppen Bevar Hardanger mener de har oppnådd noe. Det er foreløpig uklart hvordan de forholder seg til anleggsarbeidet i dagene som kommer.