Keith Richard (Foto: AP)
Keith Richard (Foto: AP)

Keith hevder Rolling Stones ble reddet av avisjournalist

Hvis ikke The Times hadde grepet inn i 1967 ville bandet ikke eksistert i dag, skriver Keith Richards i sin nye selvbiografi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i sin nye selvbiografi «Life» at Rolling Stones gitaristen forteller om de dramatiske dagene i 1967 da han og vokalist Mick Jagger risikerte å måtte sitte over ett år i fengsel etter at politiet i en razzia fant narkotika og begge ble tiltalt.

«Hvis ikke avisen The Times på lederplass hadde tatt oss i forsvar tror jeg vi begge ville blitt dømt til fengselsstraff og bandet neppe ville eksistert i dag», skriver Richards i sin nye selvbiografi som blir utgitt senere denne måneden.

Ifølge Richards var det lederen til The Times som fikk retten til å omgjøre fengselsdommene han og Mick Jagger hadde fått i 1967. Det skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Trodde politiet var dverger

Det var under en løssluppen fest Rolling Stones gitaristen holdt hjemme hos seg selv i hans daværende hjem i Redlands i West Sussex at politiet plutselig dukket opp og beslagla narkotika som mer eller mindre lå og fløt over hele huset.

Keith Richards beskriver i boken at han hadde tatt en del LSD og at han derfor var overbevist om at det var dverger utkledt som politi som dukket opp. I stedet var det ekte politi som var blitt beordret til å utføre razziaen i hans hjem.

The Rolling Stones hadde på det tidspunkt inntatt toppen av verdens hitlister og man anså det som katastrofalt hvis både Richards og Jagger måtte sone i fengsel i over ett år, slik den opprinnelige dommen lød.

Mener fiffen skulle ta Stones

Men så kom altså The Times på banen, en avis som anses som en liberal avis med historiske røtter til det konservative partiet i Storbritannia. I lederen «Hvem skyter spurv med kanoner» skrev journalist William Rees-Mogg at dommene var symbolske og at gutta ble straffet hardere fordi de var frontfigurer i et populært rockeband.

Han mente samtidig at straffen var et uttrykk for at folk i de høyere samfunnskretser var forbannet og irritert over de anarkistiske verdiene til The Rolling Stones.

«Vi ble reddet av William»

Richards beskriver det hele som at han var en spurv som nettopp var blitt beskutt med kanonkuler og at det var akkurat denne avislederen som vippet domstolen i deres favør da ankesaken kom opp.

«Vi ble reddet av William Rees-Mogg», slår han fast i sin selvbiografi.

Journalisten selv sier i dag at han er glad for at han var med å endre rockehistorien.

– Det er smigrende at man så mange år etter kan se tilbake og være fornøyd med at man brukte avisens innflytelse på en slik måte, sier han og påpeker at han følte at Richards og Jagger var uskyldige.

– Jeg mente virkelig at de var blitt utsatt for en urettferdighet, sier Rees-Mogg. En mann Rolling Stones har mye å takke for skal en altså tro Keith Richards.