Ny stor gruveulykke i Kina

Minst 20 gruvearbeidere skal ha mistet livet i en eksplosjon i en gruve i det sentrale Kina lørdag. Ytterligere 17 er savnet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt 239 gruvearbeidere tok seg opp til overflaten ved egen hjelp etter ulykken, melder Kinas nasjonale arbeidsmiljømyndigheter. 276 gruvearbeidere var i virksomhet i gruva da eksplosjonen skjedde.

Gruva i den sentrale Henan-provinsen, nær byen Yuzhou, ble rammet av en plutselig kull- og gasseksplosjon, ifølge det offisielle nyhetsbyrået Xinhua. Eksplosjonen skjedde klokken 6 lørdag morgen lokal tid.

Redningsarbeid er innledet, og redningsmannskaper forsøker å nå de savnede arbeiderne, heter det.

Ulykker i kinesiske gruver skjer svært ofte, med et stort antall dødsofre årlig. Over 2.600 mistet livet i kinesiske gruveulykker i fjor. Den dårlige sikkerheten er kommet i søkelyset igjen etter den vellykkede redningsoperasjonen i Chile, som har fått stor oppmerksomhet i mediene i Kina, ikke minst på internett.

Kinas regjering har gjentatte ganger lovet å bedre sikkerhetstiltakene for gruvearbeidere, men ulykkene fortsetter å inntreffe ganske jevnlig. Kullgruvene produserer kullet som står for cirka 70 prosent av Kinas energi. (©NTB)