Menneskesmugling2
Menneskesmugling2

Politiet: – Sigøynere tvang unge jenter til tigging og stjeling

Torsdag ble fire sigøynere framstilt for varetektsfengsling mistenkt for å utnytte to jenter til å tigge og stjele.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele startet med at en 17 år gammel jente ble arrestert og deretter løslatt. Bakgrunnen for arrestasjonen var salg av falske gullsmykker.

Dagen etter ble hun igjen tatt for tyveri, og var da sammen med annen jente på 15 år.

Les også: Rumenere siktet for menneskehandel

– Vi begynte å tvile at disse jentene fra Romania skulle ha kommet alene til Bergen for å begå butikktyveri og vinningskriminalitet i Bergen, sier Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til TV 2.

– Har fraktet mindreårige til Norge

Politiets mistanke vokste ytterligere da noen voksne spurte etter de arresterte barna.

Til sammen er nå to menn og to kvinner arrestert, og politiet mener en av de har sendt minst 116 000 kroner til Romania.

– Vi mistenker sterkt at disse fire personene sammen har fraktet mindreårige barn til ulike byer i Norge, hvor de har blitt utnyttet til å begå vinningskriminalitet, sier politiadvokaten.

Feiltolket situasjonen

De fire arresterte hevder derimot de er i familie. En av de siktedes forsvarer tror politiet kan ha feiltolket situasjonen, fordi romfolkets kultur er spesiell.

– Slik som det framkommer i disse dokumentene har min klient reist til Norge sammen med sin kone, som han er gift med på sigøynersk vis og ikke offisielt i Romania, sier forsvarer Turid Mæland til TV 2

En seks måneders baby er også en del av denne historien, og flere av kvinnene sier de er barnets mor. Barnet er nå overlatt barnevernet i Bergen.