Kjell Øvre Helland, nyhetsdirektør (Foto: TV 2 )
Kjell Øvre Helland, nyhetsdirektør (Foto: TV 2 )

TV 2s nyhetsdirektør slutter

Nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland i TV 2 trekker seg fra stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har vært i jobben i mange år. Det er en krevende jobb, og alt har sin tid, rett og slett, sier Helland til tv2nyhetene.no.

53-åringen ble nyhetssjef i 1997, før han tok over jobben som nyhetsredaktør to år senere. I 2005 fikk han tittelen nyhetsdirektør. Stillingen omfatter både budsjett- og strategiansvar for nyhetsavdelingen i TV 2 Nyhetene, i tillegg til redaktøransvar for andre aktualitets- og dokumentarsatsinger.

Ved den siste nedbemanningen ble nyhetsavdelingen og det tekniske personellet hardest rammet. i TV 2 Nyhetene forsvant omtrent hver fjerde ansatte.

Stort press

– Det er stort press i denne jobben, og dette presset øker med tiden og med nedbemanningene vi har vært gjennom har det blitt en ekstra tung bør å bære. Jeg ble kritisert både for måten nedbemanningene ble gjennomført, og for mangel på kommunikasjon underveis, sier han.

– Er dette årsaken til at du trekker deg?

– Nei. Jeg har vært i tenkeboksen en stund. Nå ønsker jeg å jobbe mer med konkrete prosjekter enn bare langsiktig strategitenkning.

– Men har kritikken gått inn på deg personlig?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg jobbet 15 år som journalist i Bergens Tidende før jeg begynte i TV 2 Nyhetene, hvor jeg har hatt lederansvar de siste 12 årene. Nå ønsker jeg meg mer konkret innhold i jobben.

Han mener ikke klimaet har vært dårlig mellom han og de ansatte.

– Det hører med til jobben at det kan være motsetninger mellom ledelsen og de ansatte. Den store nedbemanningen i fjor var som et jordskjelv og etterlot krevende sår i organisasjonen, men jeg opplever at det er bedre stemning internt nå enn for et år siden.

Fortsetter i TV 2

Øvre Helland blir værende i stillingen frem til en erstatter er på plass. Det er foreløpig ikke kjent når dette kan skje.

– Kontrakter og forhandlinger må sluttføres, men jeg setter ikke i gang noen nye prosjekter, sier han.

Øvre Helland er nå i dialog med TV 2-sjef Alf Hildrum om hvilke oppgaver han etter hvert skal i gang med. Et av prosjektene han håper å få arbeide med, er satsingen TV 2 Skole.

– Dette er en av de flotteste nyvinningene til TV 2 akkurat nå. Den viser at vi er vårt samfunnsansvar bevisst, samtidig som det er en viktig mulighet for oss til å tjene penger.