Stein Erik Hagen og Petter Stordalen på listen over de grønneste rikingene (fotokollasje).  (Foto: Scanpix)
Stein Erik Hagen og Petter Stordalen på listen over de grønneste rikingene (fotokollasje). (Foto: Scanpix)

Stordalen: – Jeg har sittet naken sammen med Hagen i badstu

...men likvel krangler Petter Stordalen og Stein Erik Hagen om hvor avkledde man skal være på Farris bad.

I forrige uke havnet Petter Stordalen og Stein Erik Hagen i en bitter nakenstrid om spahotellet Farris bad i Larvik.

De to hotellinvestorene har svært ulik oppfatning av hvordan gjestene skal gå kledd på spaavdelingen. Stein Erik Hagen vil at hans gjester skal bade nakne for å unngå sopp, mens Stordalen nekter å kaste badebuksen.

– Vanlig blant menn

Men overfor «God kveld Norge» innrømmer Stordalen at han har vært avkledd i spa sammen med Stein Erik Hagen.

– Jeg har sittet naken sammen med Hagen i badstu, og det er noen som er ganske vanlig blant menn. Da er man naken i separatbadstuer og dampbad, sier Stordalen, som mener problemene oppstår når dette er på fellesomeråder med både menn og damer.

– Det handler om at når man er i offentlighet på et spa, handler det ikke om jeg kan være naken eller ei. Men det handler om respekt for andre. Dette er litt uvanlig i Norge. Så da skal man ta hensyn til det, sier Stordalen om at kvinner og menn skal være nakne sammen på spa.

Litt ekteskapelig uenighet

Men ifølge Hagen er problemet noe helt annet:

– Problemet med store badebukser er at de får bakteriene til florere. Det er svært viktig at man ikke får kroppssvette ut i bassenget. Vi ønsker ikke å drive et vanlig, simpelt badeland. Det segmentet av kunder som vi sikter oss inn mot, er svært opptatt av hygienespørsmål, sa Hagen til VG i forrige uke.

Stordalen ønsker ikke å overdrive nakenkrangelen.

– Vi er helt enige om det meste. Men som i ett hvert ekteskap har man litt uenighet i hvordan ting skal praktiseres, sier Stordalen.

– Jeg er litt sjenert

Stordalen har flere ganger hvert på nakenspa i Tyskland. Men husker godt første gang

– Jeg kommer inn og tenker nå har jeg gått feil. Så ser jeg at det også er menn der inne, og jeg tenker: «Oi! Dette var veldig fremmed for meg». Jeg har da gått inn med badebukse og går derfor ut igjen. Jeg sa til meg selv: «Petter, her sitter alle nakne? Hva gjør jeg nå?». Da gjorde jeg akkurat det jeg ville praktisert på Farris bad, tar av badebuksa, tar på et håndkle og setter meg. Så da er jeg naken som de, men dog tildekket, sier han og tilføyer:

– Selv om jeg har stor respekt for; «When in Rome, act like the romans», så fortrekker jeg....jeg er litt mer sjenert, innrømmer Stordalen som vi møter i forbindelse med boklanseringen av Anemone Wille Våges «Interiørdesign».