TAUS: Harry Whittington (til venstre) har aldri fått noen unnskyldning fra Dick Cheney, men vil likevel ikke snakke stygt om ekspresidenten. (Foto: AFP / AP)
TAUS: Harry Whittington (til venstre) har aldri fått noen unnskyldning fra Dick Cheney, men vil likevel ikke snakke stygt om ekspresidenten. (Foto: AFP / AP)

Ble skutt av visepresident: – Dick Cheney har aldri sagt unnskyld

Daværende visepresident Dick Cheney skjøt ham med hagle. Nå har skuddofferet Harry Whittington gitt et oppsiktsvekkende intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under jakt i 2006 skjøt daværende visepresident i USA Dick Cheney sin jaktkamerat i fjeset. 82 år gamle Harry Whittington var nær ved å dø av skadene.

Likevel har Cheney aldri bedt om unnskyldning.

Sa aldri sorry

De siste månedene har Dick Cheney prøvd å kvitte seg med imaget som Bush-administrasjonens busemann. I konservative medier har han nærmest fremstått som en lun og hyggelig eldre statsmann.

Men et ferskt intervju i Washington Post kan skape trøbbel for Cheney.

Her kommer det blant annet frem at Cheney aldri har bedt Whittington om unnskyldning for at han nesten drepte ham.

Brøt reglene

Artikkelen inneholder flere oppsiktsvekkende opplysninger:

De første 14 timene ble ulykken holdt hemmelig av Det hvite hus. Senere forsøkte en talsmann å legge skylden på Whittington ved å si at han hadde gått inn i Cheneys skuddbane.

Men det var ikke sant. Det var nesten mørkt da Cheney fyret av. Han mente han hadde sett en vaktel, snudde seg brått, plaffet løs og overså Whittington, som fikk 200 hagl i ansikt, hals, skuldrer og bryst.

Brudd på flere esensielle jaktregler, fastslår en jaktekspert overfor Washington Post.

Hårsbredd fra døden

Først ble Whittingtons skader fremstilt som bagatellmessige. Men i realiteten var han døden nær.

Haglene borret seg inn i halsen og kom tett på hjertet og hovedpulsåren. Den ene lungen kollapset, han fikk blodpropp og måtte ha fem dagers intensivbehandling før han var utenfor livsfare.

– Jeg var heldig. Jeg føler at hver dag er en gave, sier Whittington i intervjuet.