jaktenandre
jaktenandre

André snakker ut om den tøffe tiden

André Olsen håper han er ferdig med samlivsbrudd, kreftdiagnoser og jobbkrise.

Jakten-bonden André Olsen (35) har vært gjennom mange tunge episoder de siste tre årene. Han har overlevd et tøft samlivsbrudd, finanskrise og en uventet kreftdiagnose.

– Derfor har jeg vært så følelsesladet oppi disse greiene, forteller en åpenhjertig André,

andre (Foto: Bratthammar/)
andre (Foto: Bratthammar/)
og sikter til alle gangene han har tatt til tårene i løpet av innspillingen til «Jakten på kjærligheten». Nå føler han at han er i pluss på humør og det meste.

– Tida er moden for å komme seg videre. Jeg pleier å si at 2011 skal bli et pluss-år! Og føler at det kommer til å bli det, sier André.

– Da Katrine Moholt kom med frierbrevene... Jeg tok de tre siste åra mine som har vært helt jævlig, sier André og får tårer i øynene.

– Jeg har gjort meg selv veldig sårbar.

IKKE VIST PÅ TV! Se en åpenhjertig André fortelle mer i videovinduet øverst!

Slag i trynet

– Jeg hadde ingen barn da jeg var 30 år. Da jeg var 32 år hadde jeg blitt deltidspappa! Da jeg var 32 år hadde jeg blitt deltidspappa! – Det var ikke akkurat barndomsdrømmen min, forteller André om bruddet med moren til sine barn, en liten sønn og datter.

IKKE VIST PÅ TV: Se alle Jakten-speeddatene

– Så kom finanskrisa og rammet eiendomsmarkedet. Som eiendomsmegler med lønn basert på provisjon opplevde jeg at mye av lønna mi gikk tapt. Jeg solgte dessuten et hus som jeg tapte penger på, og flytta inn i en mindre leilighet, innrømmer André. Men de dårlige nyhetene tok ikke slutt for Gausdals-bonden.

Sykdommen toppa det hele

andre katrine
andre katrine
I januar i år fulgte André sin tre år gamle sønn til legen. Han fryktet sønnen hadde fått falsk krupp. Isteden oppdaget legen ved en tilfeldighet at André hadde fått testikkelkreft.

– Da jeg fikk kreftdiagnosen var det som om sjukdommen toppet det hele, sukker André, som ble hasteoperert for testikkelkreft i vinter.

– Hva har du lært av motgangen?

– Det viktigste å huske på er at når det stormer som verst: ikke tro at du kan fikse det selv. Jeg har ikke vært så flink til å komme meg ut av gjørma sjøl. Men jeg har hatt folk rundt meg som har vært flinke til å støtte meg, sier André og legger til at det føles viktig å hylle sine gode hjelpere.

Trenger en kjæreste

Venner og familie har fått en større plass i livet hans enn før.

– Jeg har venner som kaster seg i bilen hvis jeg trenger dem. Selv om de bor nesten en time unna, forteller André.

– Det er fælt at det skulle såpass mye til før jeg skjønte det selv. – Det er fælt at det skulle såpass mye til før jeg skjønte det selv hva og hvem som er viktige.

Etter den tøffe tiden sier André at han er blitt flinkere til å forstå sine egne behov:

– Kjærligheten i et forhold kan ta slutt, og da er det viktig at jeg har andre ting å bygge videre på. Jeg har vært mer bevisst på det nå, og tenkt at hun jeg faller for også skal være en bestevenn.

– Foreldrene mine ønsker at jeg skal få meg en kjæreste, sier André og sier ærlig:

– De ser at jeg trenger det.

Les også: Vinn kjærlighetshelg der Jakten er spilt inn

Se «Jakten på kjærligheten» på TV 2 mandager klokken 20.00