ENDELIG HJEMME: Gruvearbeider Carlos Mamani Soliz ankommer hjemmet sitt. Han var en av de tre første gruvearbeiderne som ble skrevet ut fra sykehuset. (Foto: AFP)
ENDELIG HJEMME: Gruvearbeider Carlos Mamani Soliz ankommer hjemmet sitt. Han var en av de tre første gruvearbeiderne som ble skrevet ut fra sykehuset. (Foto: AFP)

Vel hjemme etter gruvedramaet i Chile

For mindre enn et døgn siden var de sperret inne under jorden. Nå har tre av gruvearbeiderne reist hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre første av gruvearbeiderne som satt innesperret i Chile i over to måneder, er nå utskrevet fra sykehuset og vel hjemme.

Smuglet ut

Alle de 33 gruvearbeiderne ble sendt på sykehus for grundig legesjekk etter dramaet i dypet, og de friskeste ble utskrevet knapt et døgn senere.

Utenfor ventet horder av pressefolk og gratulanter, og de tre måtte derfor nærmest smugles ut av sykehuset for deretter å bli kjørt hjem.

Les også: Gruve-Yonni invitert til Skavlan

Ganske god helse

Legene betegner den generelle helsetilstanden til mennene som tilbrakte 69 døgn under bakken som god, selv om to av dem sliter med lungesykdommen silikose.

Tre andre har tannproblemer og ble behandlet for dette torsdag, mens en av arbeiderne har pådratt seg lungebetennelse nede i gruvegangen.

Vil ha dem på besøk

De 33 gruvearbeiderne returnerte til jordens overflate som høyst ufrivillige kjendiser. Det gjenstår å se hvordan de vil utnytte den nye statusen, men allerede nå strømmer det inn jobbtilbud og gaver, melder Reuters.

Edison Pena, som ba om å få sendt Elvis-plater ned i gruven, er invitert på besøk til Graceland, Elvis Presleys storslagne hjem i Memphis i USA.

Både Real Madrid og Barcelona har invitert arbeidere på fotballkamper.

(TV 2 / NTB)