Politiet raidet 80 mann stort pokerlag i Orkdal

Politiet aksjonerte torsdag kveld mot en stor pokerturnering på det kommunale samfunnshuset i Orkdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk torsdag kveld tips om at det foregikk ulovlig pengespill i samfunnshuset i Orkanger, ifølge operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Arve Vagnild.

Varslet på internett

Etter det tv2nyhetene.no forstår, var turneringen varslet på et stort pokerforum på internett, men det er uklart om det er der politiet har sine opplysninger fra. Turneringen skulle etter planen også ha fortsatt i morgen.

Turneringen omtales som en uoffisiell «midt-norsk» turnering. Ifølge en forumbruker, som hevder at han var i lokalet da politiet kom, fikk alle gå etter at personalia var registrert på hver enkelt.

«Ingen penger i lokalet, da registrering gikk via nett. Kioskkassa på 2-3tusen ble vel det største utbyttet!», heter det på nettforumet.

«Jeg var tilstede og jeg synes politiet oppførte seg eksemplarisk. Etter å ha kommet ropende inn i lokalet og fått oversikt kom det bare medfølende smil fra de», skriver en annen deltaker.

Les også: Politiet raidet spillebule i Oslo

Organisert

– Klokken 21 i kveld aksjonerte politiet på stedet, sier operasjonslederen til TV 2. Ifølge Adressa.no stormet 15–20 politibetjenter samfunnshuset.

Vagnild opplyser om at det var 80 personer som spilte ulovlig poker i samfunnshuset.

– Da vi kom fram var det om lag 80 personer i lokalet. Vi anser det som lite sannsynlig at det var 80 kompiser som var samlet, så ting tyder på at det var en organisert turnering, sier Vagnild til Adressa.no.

Tok alt pokerutstyret

Tre personer er innbrakt til avhør. Operasjonslederen kan ikke si hvor mye penger som er beslaglagt, men at de har tatt beslag i alt pokerrelatert utstyr.

55 spillere var ifølge nettforumet igjen i turneringen da politiet kom.