Aquamarine i Egypt (Foto: Erik Sahlin)
Aquamarine i Egypt (Foto: Erik Sahlin)
Nyheten Bodrum i Tyrkia (Foto: Joakim Born)
Nyheten Bodrum i Tyrkia (Foto: Joakim Born)

Sjekk ut disse hotte reisenyhetene

Tyrkia og Egypt er bare noen av destisnasjonene som skal friste oss neste sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turoperatørene opplever allerede stor pågang av nordmenn som ønsker å bestille seg ferie til neste sommer.

– Vi har stor pågang etter ferier om dagen og enkelte uker har salget vært mer enn dobbelt så høyt som i fjor. 2011 ser ut til å bli et stort reiseår og markedet er nå helt tilbake på nivået før finanskrisen, sier administrerende direktør Christian Lunde i Star Tour.

Les også: Her kan du nyte ekte charterluksus

Sommervinneren Tyrkia

Tyrkia tar en stadig større andel av sommerferiemarkedet og Alanya topper nå listen over mest populære sommerreisemål. Neste sommer lanserer både Star Tour og Ving direktefly til Bodrum i Tyrkia fra Oslo og Stavanger.

Nyheten Bodrum i Tyrkia (Foto: Joakim Born)
Nyheten Bodrum i Tyrkia (Foto: Joakim Born)
Star Tour åpner neste sommer et nytt Blue Village i Side. Totalt øker Star Tour med 51 prosent flere reiser til Tyrkia neste sommer og flyr fra elleve norske flyplasser.

Les også: Mexico snart utsolgt

– Neste sommer har vi nesten tre ganger flere reiser til Tyrkia enn til Mallorca. Når vi samtidig øker med 21 prosent på Mallorca så forteller det mye om den posisjonen Tyrkia har tatt i markedet, mener Lunde.

– Selv om nordmenn generelt ikke er like prissensitive som under finanskrisen så liker vi å få valuta for pengene våre. Tyrkia har fremdeles et lavere prisnivå enn mange euroland og du får mer reise for pengene enn andre steder rundt Middelhavet.

Bodrum

Også Ving opplever at Tyrkia var sommerens store slager i 2010, og neste år åpner Ving et nytt og litt annerledes reisemål på den tyrkiske vestkysten. Bodrum kalles for ”Tyrkias St. Tropez”, og byr på Riviera-stemning til halve prisen.

– Lave, hvite hus klatrer oppover åssidene, og promenaden langs havnen innbyr til kveldsvandring forbi stilige barer, restauranter og butikker. Lokalbefolkningen mener at Bodrum har Tyrkias beste klima, brisen fra Egeerhavet sørger for naturlig aircondition selv i de varmeste sommermånedene, forteller Marie-Anne Zachrisson hos Ving.

Solia reiser lanserer neste sommer Belek i Tyrkia som en av sine hete sommernyheter. Her kan du oppleve eksklusiv ferie med store golfopplevelser. Denne feriebyen har tilsammen 11 golfbaner av høy internasjonal standard og ligger bare 40 minutter fra storbyen Antalya.

Les også: Dette bør du få med deg hvis du skal til Barcelona

Egypt hele året

En av vinterens vinnerland er Egypt, og neste sommer blir landet helårsreisemål med ukentlige flygninger fra Oslo til Hurghada. Tradisjonelt forbindes Egypt med vintertrafikk fra Norge, men de senere årene har sommertrafikken vokst jevnt og trutt.

DYKKING: Egypt er et populært reisemål for dykkere. Mange drar for eksempel hit  til Hurghada. (Foto: Niklas Funk/Star Tour)
DYKKING: Egypt er et populært reisemål for dykkere. Mange drar for eksempel hit til Hurghada. (Foto: Niklas Funk/Star Tour)
– I takt med at kvaliteten på både hotell og mat har økt de siste årene har nordmenn fått øynene opp for landet i Nord-Afrika. Egypt har et utfluktsprogram som overgår det meste og er et eldorado for snorklere og dykkere. Etterspørselen tyder på at mange ønsker seg muligheten til å feriere her også sommerstid, sier Star Tour-sjefen.

– Mange har nok vært bekymret for at det skal være for varmt, men tørr ørkenluft og bris fra Rødehavet sørger for behagelig klima selv midt på sommeren. Derfor øker Ving kapasiteten til Egypt neste sommer med 50 prosent, sier Marie-Anne Zachrisson.

Neste sommer vil det blant annet gå ukentlige fly fra Oslo til Hurghada.

Les også: Besøk det aller nyeste vinlandet

Små øyer i Hellas

Sist sommer lanserte Ving Telendos – Vings aller minste greske øy. Størrelsen tatt i betraktning har Telendos vært en suksess. Nå gjør nesten like lille Tilos et comeback. Øya ligger halvannen times båttur nord for Rhodos, og Ving tar deg direkte fra Rhodos til Tilos med øyas egen katamaran.

Tilos har to landsbyer med svært hyggelige og gjestfrie innbyggere (rundt 600 totalt), godt utvalg av strender med rullesten eller sand, overraskende mange bra tavernaer og fredelig stemning. Øya kan også friste med flere fine vandringsmuligheter.

Solia relanserer neste sommer Kypros som har vært ute av deres program i et år. Mens Star Tour lanserer blant annet to nye reisemål på Kreta – Paleochora og Gouves.

Apollo inntar neste sommer landsbyen Afandou på Rhodos som ligger noen kilometer inn i landet. Afandou er en av de største og eldste landsbyene på Rhodos. Samtidig lanserer Apollo ett nytt reisemål i Tunisia, Mahdia som er en liten havneby sør for Monastir.

Vekst på jetsetøya Mallorca

Gran Canaria har vært helårsreisemål i mange år, og neste sommer øker Star Tour fra tre til 11 reisemål. Samtidig åpner de et nytt Blue Village i Alcudia og flere eksklusive hoteller på jetsetøya Mallorca.

– Blue Village er vårt mest populære familiehotell, og allerede nå er det mange som har sikret seg en ferie på Blue Village Alcudia Pins på Mallorca neste sommer. For den reisevante voksne uten barn tipper jeg det eksklusive designhotellet Puro i Palma på Mallorca vil være fristende, fortsetter Lunde.

Les også: Hold deg frisk på reisen

Bør du bestille uspesifisert ferie?

Fem-stjerners for alle

Paleochora i Hellas. (Foto: Ove Nilsson/Star Tour)
Paleochora i Hellas. (Foto: Ove Nilsson/Star Tour)
Og nettopp eksklusive og elegante hoteller er stikkord for den klassereisen kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour mener charterferien har vært gjennom de to siste tiårene.

– Mens vi på 70- og 80-tallet var storfornøyd med et reisemål som hadde sol og varme, en enkel leilighet, så setter de fleste i dag langt større krav til ferien sin, sier Lena Petersson.

Charterselskapene har lært nordmenn å reise og mange av oss er svært reisevante.

– Vi stiller høye krav til hotell og fasiliteter og det har blant annet ført til at hele 45 prosent av alle hotellene våre i dag er fire- og femstjerners. Vi har profesjonelle hotellplukkere som reiser verden rundt på jakt etter spesielle bosteder for kresne kunder, sier hun.

Solia er også blant de som satser på kvalitet og satser derfor på å videreutvikle sine Solia Premium produkter neste sommer.

– Dette er skreddersydde reiser for erfarne livsnytere som vet hva de vil ha. Her får man en pakke med utflukter og mat som er tilpasset de som stiller større krav til bosted og kvalitet, sier Gunder Moe hos Solia.

Les også: 10 cruise for under 5000

Satser på luksushotell

Star Tour trekker også frem Sensatori-hotellene som er femstjerners familiehotell som sommerens store satsning.

– For å si det enkelt, dette er Blue Village for viderekommende. Sensatori-hotellene er luksuriøse og elegante, med aktiviteter som passer både barnefamilier og voksne som reiser uten barn. Et annet eksempel er våre Blue Couples-hotell som neste

Bodrum i Tyrkia. (Foto: Erik Sahlin/Star Tour)
Bodrum i Tyrkia. (Foto: Erik Sahlin/Star Tour)
sommer er skreddersydd for voksne par og hvor det er 16-års aldersgrense, sier Petersson.

I følge Petersson så stiller vi i 2010 også strengere krav til flytider.

– Vi vet at kundene ønsker smidige flytider, og neste sommer øker vi antall morgenavganger fra 33 til 54 prosent. Også helgeavgangene øker fra 29 til 37 prosent.

Les også: Se de fire beste bassengene i verden

Les også: Legendarisk luksushotell gjenåpnet

Star Tour tror at rundt 1 150 000 nordmenn vil reise på en pakketur i 2011. Det betyr at hver fjerde nordmann skal ut på tur med en norsk feriearrangør i løpet av neste år.

Sjekk oppdaterte flytider live her