ETTERFORSKER: Politiet i Oslo etterforsker drapene på Mortensrud. Politiinspektør Hanne Kristin Rhode vil ikke utelukke æresdrap.  (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
ETTERFORSKER: Politiet i Oslo etterforsker drapene på Mortensrud. Politiinspektør Hanne Kristin Rhode vil ikke utelukke æresdrap. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Pedofile i kø for behandling

Pedofile som ønsker hjelp fra politiet må vente lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi opplever fra tid til annen at unge mennesker gir uttrykk for pedofile tanker og ønske om hjelp. Vi ønsker ikke å se disse igjen som mistenkte eller siktede i overgrepssaker, og ser viktigheten av at de får hjelp før de ender opp hos oss, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode til Aftenposten.

Hadde ikke råd til behandlng, forgrep seg

I mars tok en 23 år gammel mann kontakt med politiet. Mannen var bekymret for sine egne pedofile tanker. Hos politiet fikk han kontaktinformasjon til sosial legevakt og Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Mannens forsvarer informerer om at 23 åringen avsluttet behandlingen hos psykolog av økonomiske grunner. Deretter begynte han å oppsøke barn, ifølge Aftenposten.

Flere bekymret forpedo-tanker

Institutt for klinisk sexologi og terapi har det mest omfattende behandlingstilbudet for pedofile i Norge. Her kan folk som er dømt for pedofili eller frykter at de kan forgripe seg mot barn få behandling. Om lag 90 personer er til behandling her per dags dato, men over 40 personer står på venteliste.

– Siden behandlingen ofte er langvarig, kan det ta år før disse personene på venteliste får hjelp. Vi har søkt flere ganger om økte rammer til behandlingstilbudet vårt, uten å få noe svar, sier forsker og psykolog Thore Langfeldt.

Han informerer også om at det er en klar økning i folk som tar kontakt fordi de er bekymret for sine egne pedofile tanker.