Smart Nissan 01
Smart Nissan 01

Ny Smart ForFour basert på Nissan Micra: Den er jo helt misslykket!

Vil lage en skikkelig lite smart Smart...!

Det må tydeligvis råde total panikk i Smart.

Den lille, og tidvis smarte, bybilen har gjort det overraskende bra i USA. Men etter at den første mote-boomen har lagt seg, kan det virke som om Smart møter hardere motstand over there.

- Kundene våre etterspør stadig en Smart med flere seter, sier Roger Penske som er sjef for Penske Automotive Group (du har kanskje hørt navnet i motorsport-sammenheng?)

Så i kjent Smart-stil virker de igjen å ty til nødløsninger.

Her kan du lese alt det smarte vi har skrevet om Smart

Snakk om natta...!

Nå har nemlig Smart offisielt gått ut med skisser som viser en liten, femseters Smart for det amerikanske markedet. Og den er ikke mer enn en faceliftet Nissan Micra...

Bilen ser ikke bare stygg ut, den er totalt mislykket i forhold til varemerket. Dette burde Smart ha lært etter fiaskoen med Smart ForFour fra noen år tilbake.

Det som er genialt med en Smart er jo at den skiller seg så veldig ut. Lager man en fireseter så må jo den være like smart og original som originalen. Dette står jo på første side av konsepthåndboka!

Ren juks!

2011-Nissan-Micra-1
2011-Nissan-Micra-1

Ikke bare ser skissen stygg ut, den ljuger også. For å få Smarten til å se bedre ut har de dratt i bildet av Nissan Micraen de brukte som utgangspunkt for å lage den bredere og lavere. Snakk om juks!

Går til dundas!

Nei, det er tydeligvis ikke så lett det der med fireseters Smart. Et tips til de høye herrer: Sett designerne deres til å lage et genuint forslag som er like smart og originalt som originalen, og slutt å ta disse håpløse snarveiene - det går til helvete HVER gang!

Her er det noen bruktbiler som ikke er så smarte heller...

PS!(Det går kanskje an å nevne at GM, som var verdens største bilfabrikk, gikk konkurs på grunn av at de ikke klarte å rendyrke sine merkevarer - hva med å lære litt...?!?)