Ansikt

Ansikt

ingeborg_sminke
ingeborg_sminke
– Jeg ser du er veldig glad i kajal, sier Jan Thomas etter å ha sett over bilder av Ingeborg.

– Ja, men jeg har jo veldig små øyne, så jeg tenker at jeg må sørge for at de syns bedre, sier Ingeborg.

– Der tar du feil. Du har flotte øyne, men de ser mindre ut når du bruker mørk kajal på våtlinjen, belærer Jan Thomas.

Kajal på våtlinjen gir et intenst blikk, men det er også med på å gjøre øyet mindre, og kan være voldsomt på dagtid. På kveldstid kan det derimot være veldig lekkert.

Ingeborg har masse søte fregner, så huden ble holdt naturlig, mens hun fikk smokey eyes. Husk at du kan bruke samme teknikk med de fleste farger, og kan tilpasse mengden til anledningen.

Sånn legger du øyensminken:

1. Legg en nøytral, lys skygge over hele øyelokket og inn mot neseroten for å åpne øyet og jevne ut. Her har Jan Thomas brukt den lyseste skyggen i Colour Perfection Duo Eye Shadow farge 470 Star-studded Black.

2. Legg en mørkere skygge over øyelokket og i en vifteform oppover mot globallinjen og utover. Jan Thomas har brukt en blanding av den mørkeste fargen i 455 Sparkling Sirius, som er en mørkeblå skygge.

3. Blend fargene godt sammen, sånn at du ikke får noen harde linjer. Dette gjør du enkelt ved å gå over sminken med en ren, sminkefri kost.

4. Legg eyeliner på oversiden av øyet. Begynn ytterst og gå mot neseroten, ikke omvendt. Jan Thomas har her brukt en svart blyant, Kohl 20 Black. Gå over lineren med den en mørkeste fargen i 470 Star-studded Black, bruk en smal pensel. Dette gjør du både for at lineren skal sitte bedre og for at du skal få et intenst blikk.

Hvis du har store øyne, kan du også bruke kajalen på våtlinjen (innsiden av øyet).

5. Legg på godt med svart mascara over rene vipper. Jan Thomas anbefaler at du begynner innerst langs vipperoten, bruker en sageteknikk (sikksakk), og så drar utover. Du kan også bruke falske øyenvipper, for å få katteblikk velger du punktvipper i ytterkanten av øyet. Ingeborg har først fått et strøk med Lash Extension Effeckt i Black og deretter et lag med False Lash Effeckt i Black.

Øyenbrynene ble markert med Eyebrow Pencil i 02 Hazel.

Resten av ansiktet ble holdt nøytralt. Huden ble jevnet ut med en lett makeupkrem. Deretter fikk ansiktet farge og konkur med solpudderet Bronzing Powder i farge 01 Golden.

Leppene fikk en lys lipgloss, Vibrant Curve Effect Lipgloss i farge 05 Bubbly.

All sminken er fra Max Factor.