Faren til Florencio Avalos, Alfonso, jubler over at sønnen er reddet fra gruven i Chile (Foto: HECTOR RETAMAL, © ds)
Faren til Florencio Avalos, Alfonso, jubler over at sønnen er reddet fra gruven i Chile (Foto: HECTOR RETAMAL, © ds)

Familiene frykter media mer enn gruvefolkets helse

Familiene til gruvearbeiderne i Chile får selskap av 2000 sultne mediefolk fra hele verden

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede før redningsarbeidet kom i gang, fryktet familiene til gruvearbeiderne mediehæren som ventet.

Da den 31-årige Florencio Alvalos pustet frisk luft for første gang på 69 dager, ble han tatt imot av pappa, kona og sønnen.

Da pappa Alfonso Avalos så at sønnen var i sikkerhet, rakk han ikke å si stort, ifølge Berlingske.dk.

– Dette er fantastisk. Jeg er så glad.

Følg redningsdramaet minutt for minutt

Sønnen Florencio fikk heller ikke lang tid på å klemme sin syv år gamle sønn og sin kone Monica. Mediehæren gikk amok for å være de første til å intervjue Florencio og hans familiemedlemmer, skriver nyhetsbyrået AFP.

Florencio Avalos var den første av de 33 arbeiderne som ble reddet.

Mer redde for mediene enn for mennene

En spørreundersøkelse gjort av den lokale avisen La Tercera, viste at frykten for medieeksponering var større blant familiene enn frykten for gruvearbeidernes fysiske og psykiske helse etter redningen, skriver The Guardian. www

Frykten var ikke ubegrunnet. Om lag 2000 journalister fra alle kontinenter har tatt plass ved leiren Camp Hope i håp om å få med dramatikken og vakre gjenforeningsbilder av familiene. De var tallmessig langt overlegne de rundt 800 familiemedlemmene på stedet.

Sikkerhetsbarrierer rundt sykehuset

Etter også å løsrevet seg fra journalistene og fått klem fra presidenten i Chile, Sebastian Pinera, ble Alvalos kjørt til det lokale sykehuset.

Sykehuset i Copiapò, som er ventet å ta imot de fleste av gruvearbeiderne, har forberedt seg på beleiringen fra journalistene. Sikkerhetsbarrierer ble satt opp rundt sykehusene og det ble hengt opp mørke gardiner for å sikre litt privatliv til pasientene.

– Beklager, vi setter pris på oppmerksomheten og støtten dere alle gir oss, men dette er for mye, vi er for trøtte, sier familien til en av gruvearbeiderne, Franklin Lobos. Han er den 27. arbeideren som skal hentes opp.