dyrlegene trude mostue
dyrlegene trude mostue

Rotter til låns

Familien Thoresen Odberg har veldig lyst på rotter som kjæledyr. Mamma er litt skeptisk ...

I familien Thoresen Odberg på Gjøvik har de tre jentene Oda (14), Elida (10) og Hilde (5) veldig lyst på rotter som kjæledyr. Mamma er litt skeptisk ...

Mamma Kirsti er usikker på om rotter er et kjæledyr man lett kan knytte seg til. Anja lar dem få låne to fem uker gamle rotter som de kan få beholde dersom de føler at dette går bra. Klarer jentene å overbevise mor om at rotter er kjæledyrene for dem?

Bent kommer på klinikken med papegøyen sin Emma som fikk et pusteanfall kvelden før. Bent ble veldig redd, og nå er han alvorlig bekymret for Emma. Kari undersøker Emma og synes at halsen hennes virker betent. Betennelsen forklarer likevel ikke Emmas anfall, og Kari velger å holde papegøyen til observasjon på klinikken noen dager.

Emma blir ikke bedre, og Kari tror det kan sitte noe fast lenger ned i halsen til Emma. Men for å finne ut av det, må Emma legges i narkose.

Trude får inn flatcoat retrieveren Chiko som har fått en mystisk rød kul på poten sin. Eieren Arild bruker Chiko som trekkhund på ski og vil gjerne få Chiko frisk og rask igjen. Trude tror kulen kan være noe så uskyldig som en verkebyll, men i verste fall kan det være en kreftsvulst.

Trude tar prøver av kulen, og det viser seg å være en cyste. Dersom cysten fortsetter å plage Chiko bør den fjernes, og da må Chiko opereres.