Ber staten sikre norsk solindustri

Staten må sørge for at norske solenergiselskaper ikke forsvinner ut av landet, krever LO-leder Roar Flåthen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LO-leder Roar Flåthen ber regjeringen sørge for at solenergiselskapene REC og Elkem Solar og arbeidsplassene blir værende i Norge, selv med utenlandske eiere. Hovedeier Stein Erik Hagen i Orkla, som eier REC og Elkem, har sagt at Orkla skal ut av mer perifere virksomheter. Det betyr blant annet enten REC, Elkem eller begge deler.

Så langt synes utenlandske investorer som de mest aktuelle.

– Regjeringen må legge til rette for at disse bedriftene skal ligge i Norge også i framtida, og selv med utenlandske eiere, krevde Flåthen da han talte til landsmøtet til LO-forbundet Industri Energi tirsdag.

Nærings- og handelsminister Trond Giske etterfulgte Flåthen på talerstolen, men tok ikke direkte utfordringen fra LO-lederen. Han viste imidlertid til at regjeringen jobber med den nye eierskapsmeldingen. Den kommer til å fjerne all tvil om at staten fortsatt skal være en strategisk og langsiktig eier, ifølge statsråden.

– Vi kan love Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og andre investorer at staten kommer til å være like tøff, like kravstor og like tydelig på våre forventninger som de private eierne er, sa Giske. (©NTB)