Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. (Foto: Stian Lysberg Solum)
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. (Foto: Stian Lysberg Solum)

Mann (23) tatt for antasting av barn

Politiet tror de kan ha funnet mannen som har antastet flere skolebarn i Bærum, Asker og Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet etter at han forsøkte å antaste tre barn på Lambertseter lørdag. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.30 samme dag.

Ba om å få se undertøyet

– Vi mottok melding om at en person hadde kontaktet tre barn på Lambertseter, og befølt den ene utenpå klærne. Barna løp rett hjem og fortalte dette til foreldrene, som kontaktet oss, sier leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Barna opplyste at de samme dag hadde sett mannen på en Rimibutikk, og ved hjelp av overvåkningsmateriale derfra kom politiet på sporet av mannen. Store styrker ble satt ut for å lete, og mannen ble pågrepet på Monkelia t-banestasjon klokken 14.30 samme dag.

– I mellomtiden hadde han kontaktet to syvåringer som satt på en benk, og spurt dem om han fikk se på undertøyet deres. Men der kom ikke lengre enn det, sier Rohde.

Ser på andre saker

Foreløpig er mannen kun siktet for hendelsene lørdag, men politiet setter ham i forbindelse med flere andre saker,der en mann har antastet barn i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Frykter serieovergriper i Oslo.

– Han passer til beskrivelsen barna på Oslo Vest har gitt. Han har også en sykkel, slik vi har fått opplyst tidligere. Moduset, altså fremgangsmåten, er også lik, sier Rohde.

Mannen som er pågrepet er en 23 år gammel mann fra Uganda, som er norsk statsborger siden 2001. Han fremstilles for vareteksfengsling tirsdag.

– Vi vil fortsette avhørene av ham, og se hva som kommer fram av det. Vi vil også gå inn å se godt på de andre sakene. Men vi har all grunn til å tro at det er samme mann, sier Rohde.

Mer enn 20 barn har fortalt at de har hatt kontakt med mannen. Fem av disse barna skal ha blitt antastet.

LES OGSÅ: Tilnærmelser mot 27 småjenter i Oslo og Bærum.