SER TIL AP: De fleste fylkeslederne i KrF støtter forslaget om et samarbeid med Arbeiderpartiet. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
SER TIL AP: De fleste fylkeslederne i KrF støtter forslaget om et samarbeid med Arbeiderpartiet. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

KrF-fylkesledere vil samarbeide med Ap

Tolv av 17 fylkesledere i Kristelig Folkeparti vil diskutere et samarbeid med Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrFs strategiutvalg åpnet i forrige uke for regjeringssamarbeid med Ap. Et overveldende flertall av KrFs fylkesledere støtter nå utvalget.

Aftenposten har kontaktet 17 fylkesledere. Tolv av dem sier de støtter utvalgets innstilling.

Ikke drøftet

De fleste presiserer at dette er deres personlige mening og at fylkeslagene skal drøfte spørsmålet om aktuelle samarbeidspartnere grundig. Men flere av dem opplyser at utvalget gjenspeiler holdningen i partiet.

Fire av de 17 fylkeslederne ønsker ikke å uttale seg om framtidig samarbeid. KrFs fylkesleder i Oslo er den eneste som sier nei til å samarbeide med Ap.

Peker på Hareide

Aftenpostens ringerunde viser også at et flertall av de 17 fylkeslederne er sterkt kritisk til tettere samarbeid med Fremskrittspartiet.

Mange av dem ønsker fortsatt ikke å offentlig si hvem de støtter som ny partileder. Men når de blir spurt om hvem de tror har størst sjanse til å samle tilstrekkelig støtte, svarer mange at Knut Arild Hareide er den mest samlende kandidaten. (©NTB)