Ida Jenshus (23) vet hun sitter i glasshus, siden hun selv fikk sitt gjennombrudd på TV.  Allikevel lar hun seg provosere av X Factor. (Foto: Glenn Svendsen, © aa)
Ida Jenshus (23) vet hun sitter i glasshus, siden hun selv fikk sitt gjennombrudd på TV. Allikevel lar hun seg provosere av X Factor. (Foto: Glenn Svendsen, © aa)

Countryartist provoseres av X Factor

Irriterer seg over all kvalitetsmusikken som ikke vies noen oppmerksomhet.

Ida Jenshus vant NRKs talentkonkurranse «Lyden av lørdag» i 2007. Nå er hun lei av alt kjendisfokuset som kommer i kjølevannet av programmer som X Factor, skriver VG.

Provoseres

Med sin melankolske musikk, som ligger i grenselandet country, folk og americana, solgte hun til gull. Nå provoseres hun av programmer som X Factor.

– Jeg blir irritert fordi det er så mye kvalitetsmusikk der ute som ikke får noen omtale, fordi slike programmer og kjendisfokuset stjeler all oppmerksomheten. Men jeg vil understreke at det ikke er artistene jeg kritiserer, men heller apparatet rundt dem, sier hun til VG.

Gjennombrudd på TV

Selv fikk hun sitt gjennombrudd på TV, så kritikken blir litt vanskelig å forstå, men hun svarer på følgende måte :

– Det ga meg en vannvittig start, så det høres kanskje litt rart ut at slik kritikk kommer fra meg. I bunn og grunn er jo disse programmene ment for å underholde, men jeg som artist ble ikke skapt av et tv-program, sier Jenshus til VG.

Polerte artister

Jenshus krevde å ha med eget band, og spille sine egne låter da hun var med i «Lyden av lørdag» på NRK.

– Jeg sitter med et inntrykk at disse andre talentkonkurransene former artister slik at de skal appelere til et bestemt marked. Det er ønsket om å tjene penger som styrer alle avgjørelser rundt musikk og image. Resultatet er polerte atister uten noe å melde, selv om de kanskje egentlig har masse på hjertet, avslutter Ida Jenshus til VG.