ElinGaustad680 (Foto: Roy Darvik)
ElinGaustad680 (Foto: Roy Darvik)

– Du trenger ikke komme til finalen for å nå langt

Elin Gaustad fra «X Factor» er ute med ny plate.

Elin Gaustad ble landskjent under fjorårets «X Factor» da daværende dommer Peter Peters ikke plukket henne ut som en av sine finalistkandidater.

Kort tid etter ble Elin fanget opp av Jan Fredrik Karlsens selskap Playroom – som også har «Idol»-vinner Kurt Nilsen, «X Factor»-vinner Chand Torsvik i artiststallen – og denne uken kom omsider debutplaten hennes «Whole New Beginning».

Hun har skrevet åtte sanger selv – deriblant «Confessional Song», som hun fremførte under fjorårets «X Factor»-audition – mens Lene Marlin hjalp henne å skrive to andre låter.

– Jeg kom i kontakt med Lene Marlin fordi produsenten min, Jørn Dahl, har jobbet med henne før. Jeg hadde skrivesperre, så han foreslo at jeg kunne skrive sammen med henne. Han sendte sangen som jeg allerede hadde spilt inn, så hun kunne høre på og bestemme seg om hun ville jobbe med meg eller ikke. Og det ville hun heldigvis, sier Elin.

I videoen nederst i saken kan du høre Elin fremføre «Please».

Se intervju med Elin øverst i saken!

Rørt over all støtten

Elin legger ikke skjul på at «X Factor» ga henne et karrieremessig dytt.

– «X Factor» har betydd utrolig mye. Det er så fint program for de som virkelig vil frem her i livet. Du trenger ikke komme til finalen for å nå langt, hvis du har noe spesielt å bidra med, er det store muligheter.

Etter Peter Peters valgte å ikke sende henne til finalerundene, fikk Elin svært mye oppmerksomhet.

– Jeg ble veldig glad og rørt over all oppmerksomheten jeg fikk rundt «X Factor». Det satte jeg veldig stor pris på.

Elin klarer foreløpig ikke å plukke ut en favoritt blant årets 12 finalister.

– Jeg gleder meg til å se alle i liveshowene. Det blir veldig spennende. Men jeg tror ikke jeg kan peke ut en favoritt. Det er veldig mange flinke, sier hun.

463209

Se «X Factor» klokken 19.30 på TV 2!

Les mer om «X Factor» her!