Jostein Sundby
Jostein Sundby

– Inger Helene var ikke det jeg ville ha

Derfor stemte «Jakten-Jostein» hjem Inger Helene Svendsen.

Jostein Sundby sendte hjem frieren Inger Helene Svendsen i kveldens «Jakten på kjærligheten».

Men det du ikke fikk vite var grunnen til at han valgte å gi akkurat henne avskjed på grått papir.

Nå letter bonden på sløret overfor «God kveld Norge».

Se det åpenhjertige intervjuet med «Jakten-Jostein» i videovinduet øverst i saken.

Skrev ikke brevet selv

Sundby forteller at han ikke helt kjente igjen den Inger Helene han ble kjent med i brevet han fikk tidligere i programserien.

– Det var datteren hennes som hadde skrevet brevet hennes, og hun kjente kanskje ikke moren sin så godt. Samsvaret mellom hun og brevet var vel til dels der, men datteren hadde vel sett moren sin fra utsiden og det er vel ikke alltid det stemmer, sier han.

Samtidig innrømmer han at kjemien de to i mellom ikke stemte helt.

– Ingrid Helene ble sendt hjem fordi det ikke passet med oss to. Hun var veldig utilpass på den aktivitetsdagen vi var på, og vi hadde vel ikke så mye til felles som jeg hadde trodd. Men hun var en kjempehyggelig jente, men ikke akkurat det jeg ville ha, sier Jostein.

Innadvendt

At Inger Helene ikke var like pratsom som de andre jentene gjorde utslaget for Jostein.

– De andre jentene var nok veldig mye mer utadvendte så hun fikk vel ikke kommet fram slik som hun er. Hun var rett frem og pratsom da vi var alene, i litt større sammenhenger var hun ikke det. Hun var litt mer stille, og det var et signal til meg om det ikke var oss to det skulle bli, sier han.

Selv om Jostein synes utvelgelsen er det vanskeligste biten med hele «Jakten på kjærligheten», var han sikker før kveldens valg.

– Å sende henne hjem var like vanskelig som å sende hjem alle de andre, selv om jeg også var sikker på at hun skulle hjem.