Ingeborg Senneset blogger fra psykiatrisk sykehus, post 4. (Foto: Silje Arntsberg, TV 2)
Ingeborg Senneset blogger fra psykiatrisk sykehus, post 4. (Foto: Silje Arntsberg, TV 2)

Ingeborg (25) blogger fra psykiatrisk avdeling

Ingeborg Senneset er for tida pasient ved psykiatrisk sykehus. Direkte fra post 4 blogger 25-åringen om sin lidelse.

Jeg møtte Ingeborg Senneset under et opptak for TV 2 Nyhetene på det psykiatriske sykehuset tidligere i år. Hun, som jeg møtte tilfeldig i korridoren den gangen var en kvikk ung dame, med en munter replikk på tunga. Men jeg skjønte at hun ikke var frisk.

Blogger seg friskere

Senere skjønte jeg at det bor svært mye i sykdom. Ingeborg blogger om sin spiseforstyrrelse, sine tvangstanker og tvangshandlinger. Hun ble lagt inn på St.Olavs, avd. Østmarka, for nesten et år siden.

– Å blogge gjør meg forhåpentligvis friskere, dette er mitt grep for å forsøke å bli frisk, forteller Ingeborg (25 år) når vi møter henne en vakker høstdag. For det er frisk hun vil bli, den kvikke Ingeborg. Slutte med å tenke tvangstanker, bare spise godt og naturlig når hun lyster, gjennomføre en samtale uten å dissekere hvert et ord etterpå. Fundamentalt kritisk til seg selv.

Les Ingeborgs blogg for TV 2s lesere her: En anorektikers blogg

Livet på huk

Den strålende sola rammer inn ei vakker jente, som har fått møte flere tøffe utfordringer i livet enn langt eldre mennesker. Ute i eplehagen setter Ingeborg seg ned på huk. En stilling som gjør livet litt tryggere. Hun sitter ofte på huk når hun skriver i dagboka si. Når hun først har begynt å skrive klarer hun ikke å slutte før budskapet er ute. Hun settes i en slags «flow».

– Det lyder temmelig banalt dette, men jeg håper å nå noen der ute med det jeg skriver. Så enkelt kan det sies.

Se lørdagsmagasinet klokken 18.50

Livet på vent

Ingeborg var nettopp ferdig med sin sykepleierutdannelse da hun ble innlagt. Men sykdommen har hun har hatt i mer enn halvparten av sitt unge liv. Nå må jobb og alt annet vente mens hun prøver å bli frisk.

Vi besøker henne inne på rommet, der hun har lagt på tre laken på senga.

– I tilfelle dere ville jeg skulle sitte i senga under intervjuet så måtte jeg bare gjøre det slik, jeg er så redd for skitt. Ingeborg har noen plagsomme tvangstanker i hodet mens vi er der. For eksempel om hun har husket å rense øredobbene sine før hun tok dem på.

– Og akkurat nå plager det meg at jeg sitter med en mikrofon på meg som heller ikke er renset på forhånd. Ingeborg ler litt av seg selv. Hun vet jo at dette er overdrivelser. Men klarer ikke å la være å tenke på dem.

Hvordan Ingeborg opplevde besøket av TV 2-teamet kan dere lese om i hennes egen blogg (ekstern lenke).