Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)
Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)

- Sju spanske syklister dopingmistenkt

Alberto Contador, som har levert en positiv dopingprøve, er ikke blant de sju.

Albert Soler, generaldirektør for det spanske idrettsrådet (CSD), sier at to spanske syklister er i ferd med å motta straff for brudd på dopingreglene, og at fem andre ryttere er under mistanke.

I en Marca-artikkel, som er gjengitt av Cyclingnews, benekter imidlertid Soler at Tour de France-vinner Alberto Contador er en av de sju.

- Contador har ikke noe med dette å gjøre, sier Soler.

Nyheten om at sju nye ryttere er mistenkt kommer i kjølvannet av en rekke dopingsaker der spanske ryttere har blitt tatt.

Foruten Contador har Oscar Sevilla, Ezequiel Mosquera og David Garcia Dapena gått i dopingfellen.

- Spania ligger rundt gjennomsnittet
Til tross for dette mener Soler at spanjolen ikke er dopingverstinger.

- Tallene viser at Spania ligger rundt gjennomsnittet når det gjelder antall dopingsaker i verden. Ifølge antidoping laboratoriet i Madrid så var prosentandelen på positive prøver 1,2 i Spania, mens WADAs verdensgjennomsnitt var på 1.11. Så vi er bare 0,09 over dette, sier han.

Kutter i antidopingstøtten
Nyheten om at sju ryttere er under mistanke kommer for øvrig på samme dag som det ble klart at CSD, som er ansvarlig for landets antidopingbyrå (AEA), får et budsjettkutt på rundt 14,5 millioner euro (116 millioner kroner). For AEA reduseres budsjettet med 2,7 prosent.

Ifølge regjeringen kommer ikke budsjettkuttet til å ha noe å si for AEAs arbeid eller laboratorium. Men opposisjonen er kritisk.

- Hva vil dette gjøre med Spanias kamp mot doping, på et tidspunkt hvor presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet, Pat McQuaid, stiller spørsmål ved kampen vår mot doping? spør parlamentsmedlemmet Manuel Dominguez fra opposisjonspartiet Partido Popular.