Her er vinneren av Norges vakreste hjem 2010. Huset ligger i Bergen, og det er Helene Helgesen, mannen Vegard og deres to barn som bor i vinnerhjemmet.  (Foto: God morgen Norge)
Her er vinneren av Norges vakreste hjem 2010. Huset ligger i Bergen, og det er Helene Helgesen, mannen Vegard og deres to barn som bor i vinnerhjemmet. (Foto: God morgen Norge)

Vinneren av Norges vakreste hjem 2010 Norges vakreste hjem ligger i Bergen

Juryen har bestemt at Helene Helgesen og mannen Vegard har Norges vakreste hjem.

– Så utrolig kult. Det hadde jeg aldri trodd, var Helenes umiddelbare reaksjon da hun fikk vite at hun er vinneren av Norges vakreste hjem 2010.

– Jeg føler meg beæret og synes det er veldig kjekt med anerkjennelse for noe jeg har jobbet så intenst for, sier den lykkelige vinneren.

Det var Helenes søster, Jannicke Helgesen som overtalte Helene til å melde huset på konkurransen.

– Jeg sa at jeg ikke kunne delta, siden huset ikke var helt ferdig med alt, men endte med å gjøre det likevel.

Les også: Dette mener publikum er Norges vakreste hjem

Begrunnelse

Det angrer hun ikke på nå som «Frøken Jæger-huset» er blitt kåret til Norges vakreste hjem 2010.

Konkurransen Norges vakreste hjem er et samarbeid mellom God morgen Norge og i interiørmagasinet BoligPluss. Helene har vunnet et gavekort på 50 000 kr fra Bohus, en tur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes, et gavekort fra Wilfa på 10 000 kr og ett års abonnement av BoligPluss.

Huset, som hun bor i sammen med sin samboer Vegard og barna Emma (3) og Mads (1) er fra begynnelsen av 1800-tallet. Familien har brukt nesten to år på å pusse det opp.

– Helene har innredet Norges vakreste hjem med respekt for husets høye alder, og skapt en nostalgisk stil med gamle skatter, skriver BoligPluss.

Frøken Jæger-huset

– Jeg har alltid vært glad i litt sjel og at det skal være en god stemning i huset, sier Helene Helgesen fra Fana i Bergen.

Helene helgesen er en av fem finalister til konkurransen om
Helene helgesen er en av fem finalister til konkurransen om

Se vinnerhjemmet her

Gammel historie

Tidligere var Fana en egen kommune, og Helene og Vegards hus var en viktig del av det gamle bygdesentrum

– Det er et gammelt hus, fra 18- hundre tallet en gang, sier Helene. Det har vært lensmannsbolig, det har vært bakeri i huset, det har vært møllemesteren sitt hus en periode og jeg tror det er to stykker som er født her, så det er brukt til mye forteller hun.

Helronoverte huset

– Vi har gjort alt med huset. Vi måtte isolere og skifte all kledning. Vi er veldig fornøyd med fasaden. Inne har vi revet tak og vegger.

Med en voksende familie, har også huset blitt utvidet med et tilbygg.

– Tanken med tilbygget var at vi skulle ha et stort sted å ha kjøkkenet, forteller Helene. Vi har alltid hatt en drøm om å ha et stort kjøkken med ildsted i midten og et sted der ungene kan sitte å gjøre lekser og sånt. Det blir på en måte samlingspunktet, sier hun.

Designet det meste selv

Store deler av huset er designet av Helene og mannen Vegard.

– Vegard har tegnet kjøkkenet i Google SketchUp. Han ordner med det byggtekniske, og jeg er mer på fargevalg og interiør, sier Helene. I forhold til innkjøp til møbler er det jeg som har vært pådriveren på det.

Gammelt er best

Det meste av interiørtingene er kjøpt fra FINN.no.

– Jeg er mest glad i det som er ordentlig gammelt, forteller Helene. Det er ofte billigere med gammelt, så man kommer godt ut av det hvis man skal kjøpe møbler. Brukt er veldig bra også miljømessig, sier Helene.

Det tok tid og krefter, men jeg ville ikke gjort det annerledes. Nå er det blitt slik vi ønsket, avslutter Helene.

GMN_logo_small_edited-1
GMN_logo_small_edited-1
boligpluss
boligpluss

Norges vakreste hjem er et samarbeid mellom God morgen Norge og interiørmagasinet BoligPluss.