Faren døde : X Factor finalist Mo fra Somalia opplevde å miste faren og mange av familiemedlemmene i krigen i Somalia på midten av 90 tallet.
Faren døde : X Factor finalist Mo fra Somalia opplevde å miste faren og mange av familiemedlemmene i krigen i Somalia på midten av 90 tallet.

Mo: – Familien min døde i krigen

«X Factor»-finalisten hadde bare mamma igjen.

18 år gamle Mohamed «Mo» Abdi Farah fra Hamar er en av de tolv finalistene i «X Factor».

Veien til finalen har bokstavelig talt vært veldig lang og smertefull for 18-åringen, som opplevde å miste faren og resten av familien i krigen hjemme i Somalia på 90-tallet.

Faren døde

Etter en vanskelig oppvekst i Somalia, kom Mo sammen med sin mor til Norge i 1999. Da var han syv år, og både faren og alle slektningene hans blitt drept i krigen.

– Jeg var ung da pappa døde i 1995, og det var hardt for moren min og meg. Vi mistet alle mammas søsken og mange familiemedlemmer, tanter og onkler. Jeg vokste opp uten en farsfigur og moren min måtte være både far og mor. Det var vanskelig, men jeg er så glad for at jeg er her jeg er i dag, og at jeg er den jeg er. Jeg liker det jeg gjør, sier Mo til «God Kveld Norge».

Skiller seg ut

Mo bor på Hamar, og der har han opptrådt for gamle og unge.

Han elsker å skille seg litt ut.

– Jeg sang fra jeg var ung, og jeg kopierte forskjellige artister som jeg så på TV i Somalia. Det har alltid vært mye musikk i livet mitt, og jeg elsker å opptre. Pappa pleide å synge mye og danse, han også. Jeg har det nok fra begge foreldrene mine, sier han.

Gråter for sønnen

Med sin tøffe start i livet, er Mo så utrolig takknemlig for hva han har oppnådd så langt i «X Factor».

– Mamma stoler på meg og støtter meg. Mamma bare griner når hun ser meg på tv. Det er rart å bli gjenkjent på gaten, men jeg liker å skille meg ut å være litt annerledes, avslutter han.