BITTERT NEDERLAG: Kurt Asle Arvesen har ikke glemt spurttapet for Frédéric Guesdon i 2006. (Foto: DANIEL JOUBERT/EPA)
BITTERT NEDERLAG: Kurt Asle Arvesen har ikke glemt spurttapet for Frédéric Guesdon i 2006. (Foto: DANIEL JOUBERT/EPA)

Arvesen vil tråkke til i Paris-Tours

Kurt Asle Arvesen vil avslutte «annus horribilis» med stil i Paris-Tours.

Se Paris-Tours direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo søndag kl. 15.30.

Søndag avslutter Kurt Asle Arvesen sesongen med høstklassikeren Paris-Tours. 2010 har ikke vært et godt sykkelår for eresfjordingen, men humøret er som vanlig på topp.

- Sportslig sett har det ikke vært bra og uten en forklaring på hvorfor det har gått som det har gått, så ville jeg vært bekymret, sier Kurt Asle Arvesen til TV 2 Sporten og fortsetter:

- Når man bruker så mye tid på sykkel så ønsker man selvfølgelig å prestere bedre, men sesongen startet med at jeg brakk kragebeinet i Tour of Qatar. Så fikk jeg problemer med kneet og snøballen begynte å rulle, forteller 35-åringen.

Slått på målstreken i 2006
Nå gleder Sky-rytteren seg til TV 2 Sport-sendte Paris-Tours.

- Jeg har fått ny gnist etter at jeg flyttet hjem til Norge og Lommedalen. Treningsturene med blant andre Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch har vært meget bra, sier Arvesen.

I 2006 var Kurt Asle Arvesen tett på seieren i Paris-Tours, men tapte tomannsspurten mot franske Frederic Guesdon.

Se Kurt Asle Arvesens spurtduell med Frederic Guesdon fra Paris-Tours i 2006 i videovinduet øverst.

- Jeg skal være offensiv på søndag og håper å være med å kjempe helt fremme, men i utgangspunktet har jeg kjørt for få konkurranser i det siste. Jeg har trent bra og intensivt, men det er litt vanskelig å simulere konkurranse i treningen. Jeg satser på å sitte med fremme når vi går inn i de tre siste bakkene og etter det kan alt skje, sier Kurt Asle Arvesen som har latt seg inspirere av Thor Hushovds VM-gull.

- Ja, det er klart det er inspirerende. Det viser at det går an å vinne uten doping, ler veteranen og kommer med et stikk i siden til Ettore Torri. Torri som er sjefsanklager i den italienske olympiske komité (CONI), har uttalt at 'alle proffsyklister doper seg':

Les også: Sjefanklager mener alle proffsyklister doper seg

- Det er jo en helt håpløs påstand å komme med, sier Kurt Asle Arvesen.

- Jeg skal dra opp spurten for Kurt
Arvesen er ikke eneste nordmann på Sky-laget søndag. Lars Petter Nordhaug er også blant de åtte som skal kjøre Paris-Tours.

- Lars Petter ser veldig pigg ut, sier Arvesen.

- Jeg skal dra opp spurten for Kurt, sier Lars Petter Nordhaug til TV 2 Sporten og ler.

- Vi får se hvilken taktikk laget legger opp til når vi samles i Frankrike til helgen. Jeg føler meg bra, men har ikke konkurrert siden Spania rundt så må nok se an litt hvordan kroppen reagerer når det blir fart i feltet, forteller Lars Petter Nordhaug i det han skal ut på en lengre treningstur med Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen.

Sistnevnte skal ikke kjøre Paris-Tours, men stiller i sesongavslutningen Lombardiet rundt i Italia om halvannen uke.

Team Sky stiller med følgende lag søndag: Kurt Asle Arvesen, Davide Viganò, Kjell Carlström, Steve Cummings, Juan Antonio Flecha, Lars-Petter Nordhaug, Nicolas Portal og Bradley Wiggins.

Gilbert for tredje året på rad?
Belgiske Philippe Gilbert var blant de største favorittene til å vinne VM sist helg i Australia og kjørte aggresivt gjennom hele fellestarten. Mot slutten gikk 28-åringen i et solobrudd, men stivnet da Thor Hushovd og resten av feltet kom i stor fart på oppløpet i Geelong. På søndag kan rytteren fra Omega Pharma-Lotto få revansje i Paris-Tours.

Gilbert har vunnet rittet de to siste årene og vil med seier bli historisk. Erik Zabel (Tys), Guido Reybrock (Bel), Paul Maye (Fra) og Gustave Danneels (Bel) har alle vunnet klassikeren tre ganger, men ikke tre på rad.