Norge EM gull  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Norge EM gull (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Krise for kvinnehåndball: Ingen vil arrangere EM

Ingen ønsker å arrangere EM i håndball for kvinner i 2014. - Krise, sier EHF-presidenten.

I desember blir EM for kvinner arrangert i Norge og Danmark. Det er er tredje gang på 14 år at Danmark står som arrangørnasjon.

Om to år går mesterskapet av stabelen i Nederland.

Sist lørdag skulle det blitt offentliggjort hvor EM i 2014 skal arrangeres, men etter at Slovenia, Sveits og Tyrkia alle trakk sine søknader, sto Det europeiske håndballforbundet (EHF) uten noen nasjoner som vil arrangere mesterskapet.

- Dette er dypt beklagelig, sier EHF-president Tor Lian til Jyllands-Posten.

EHF har prøvd å få flere nasjoner til å ta på seg arrangementjobben, men uten å lykkes. Nå innrømmer han at kvinnehåndballen er inne i en krise.

- Ja, vi må innse at det er tilfellet. Vi har integrert kvinneklubbene i EHF. Lørdag ble vi enig om at det til neste år skal satses hardt og målrettet på å løfte kvinnehåndballen ut av krisen. EHF, de nasjonale forbundene og klubbene må gå sammen og sikre at vi får hevet kvaliteten, det kommersielle grunnlaget og interessen for kvinnehåndballen, sier Lian.

EHF har nå utsatt avgjørelsen av arrangørnasjon til april 2011.

Den manglende interessen for kvinnehåndball merkes også her til lands. Med to måneder igjen til EM kastes igjen på hjemmebane er bare en tredjedel av billettene solgt. Det er solgt i overkant av 8000 av de nesten 30 000 billettene til Norges kamper i Haakons hall på Lillehammer.